to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 03.06.2020

Πολιτική

Τέσσερις ηχηρές παραιτήσεις στον ΕΟΤ: Αντιδράσεις για την ανάθεση της καμπάνιας του τουρισμού

Η αποκάλυψη έρχεται μια μόλις ημέρα πριν την συνέντευξη Τύπου -παρουσία του πρωθυπουργού- στην οποία θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την προσέλκυση τουριστών - Κατ. Νοτοπούλου: Ο κ. Θεοχάρης αντί να «σώσει» τον ελληνικό τουρισμό ασχολείται με το πώς θα θησαυρίσει μια ιδιωτική εταιρία


Τέσσερις ηχηρές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ του ΕΟΤ προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της φετινής έκτακτης καμπάνιας του τουρισμού (για να αναδειχθεί η Ελλάδα ως Covid-free προορισμός), ύψους 32 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία που σχετίζεται άμεσα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Όπως αποκαλύπτει η “Εστία”, ο ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης, η Αγγελική Μητσολίδου, η Βαρβάρα Αυδή και η Χαρά Πασχαλίδου, μέλη του Δ.Σ του ΕΟΤ, επικεφαλής της οποίας είναι η Άντζελα Γκερέκου, τελούν υπό παραίτηση αιφνιδίως επειδή διαφώνησαν με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία Marketing Greece. Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα -και προφανώς πρέπει να απαντηθεί αρμοδίως- εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν παράγοντες του τουρισμού, ωστόσο φαίνεται πως ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΕΤΕ.

Η αποκάλυψη έρχεται μια μόλις ημέρα πριν την συνέντευξη Τύπου- παρουσία του πρωθυπουργού- στην οποία θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την προσέλκυση τουριστών, θα παρουσιαστεί η διαφημιστική καμπάνια (ΕΟΤ και 13 περιφέρειες) αλλά και μέτρα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 20.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020 στο CINE ΑΙΓΛΗ, ενώ θα προλογίσει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Εκεί θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής δημιουργικού στην προεδρία της κυβέρνησης Στηβ Βρανάκης θα παρουσιάσει τη στρατηγική στην οποία βασίστηκε η φετινή καμπάνια, ενώ η CEO της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, θα αναλύσει τη φιλοσοφία της καμπάνιας και τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, η Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο Χάρης Θεοχάρης προσπαθούν να μην υλοποιήσουν την απειλή τους για παραιτήσεις τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ, φαίνεται, όμως, πως τουλάχιστον δύο εξ αυτών εμφανίζονται ανένδοτα.

Εστία

Ποια είναι η Marketing Greece

Με μια απλή αναζήτηση στο σάϊτ της εταιρείας διαπιστώνει κανείς ποια πρόσωπα απαρτίζουν το Δ.Σ της εταιρείας που παρουσιάζεται ως “Συμμαχία για τον Ελληνικό Τουρισμό”. Μεταξύ αυτών είναι οι Ιωάννης Ρέτσος (πρόεδρος ΣΕΤΕ), η Ιωάννα Δρέττα (CEO), αλλά και ο Ανδρέας Ανδρεάδης (πρώην πρόεδρος ΣΕΤΕ και CEO του συγκροτήματος SANI στην Χαλκιδική), ο Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean και οι γνωστοί ξενοδόχοι Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Costa Navarino) και Σταύρος Μήτσης.

Κατ. Νοτοπούλου: Ο κ. Θεοχάρης αντί να σώσει τον ελληνικό Τουρισμό ασχολείται με το πώς θα θησαυρίσει μια ιδιωτική εταιρία

«Η εθνική διαφημιστική καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ελλάδας που παρουσιάζεται επίσημα αύριο, έχει  στιγματιστεί ήδη από τις διαρροές στον Τύπο παραιτήσεων μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ, διορισμένων μάλιστα από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντέδρασαν και αρνούνται -εύλογα-να υπογράψουν τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece», τονίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, καταστρατηγώντας κάθε όρο διαφάνειας, και καταργώντας στην πράξη τον υγιή ανταγωνισμό αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην Marketing Greece ΑΕ την προώθηση και προβολή της χώρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό» (διαβάστε αναλυτικά)

H απάντηση Θεοχάρη στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την γκάφα με την Ιταλία

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απάντησε σχετικά με την κριτική που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ήδη απάντησε η κυβέρνηση και με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που με λύπη μου διαπιστώνω είναι η μικροψυχία και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο στοίχημα της χώρας μας. Πολύ φοβάμαι πως αυτό που πραγματικά φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται από τις ανακοινώσεις του είναι μήπως πετύχει φέτος το στοίχημα του τουρισμού, μήπως τελικά καταφέρουμε και ανοίξουμε, μήπως καταφέρουν οι άνθρωποι και βρουν δουλειά”.

“Το χθεσινό περιστατικό ήταν και μία άσκηση ετοιμότητας του κατά πόσον το σχέδιο μας λειτουργεί, και φαίνεται πράγματι ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και των υπηρεσιών είναι ακριβώς όπως πρέπει. Δεν κάνουμε πίσω στο άνοιγμα, αλλά δεν κάνουμε πίσω και στην ασφάλεια. Ανοίγουμε με έναν ισορροπημένο τρόπο, ακριβώς όπως είδατε ότι αμέσως απαγορεύτηκαν οι πτήσεις από την Ντόχα, ελέγχεται η διαδικασία και η κατάσταση αυτή και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εξάπλωσης του κορονοϊού” ανέφερε, Χάρης Θεοχάρης.
“Και το υπουργείο Υγείας και η Πολιτική Προστασία και φυσικά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Τουρισμού έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο που είναι ολοκληρωμένο και για τα αεροδρόμια αλλά και για τους προορισμούς… Δεν πρέπει κανένας να φοβάται γιατί ακριβώς υπό την επίβλεψη των επιδημιολόγων που μας λένε τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουμε και το testing θα είναι εκεί που πρέπει και όταν πρέπει και σε όλα τα αεροδρόμια μας”, σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στο θέμα των κρατήσεων και των ακυρώσεων ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι “αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ένα πολύ θετικότερο κλίμα από ότι υπήρχε προηγουμένως… Όσο το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού γίνεται πιο σαφές αίρονται εμπόδια, δυσκολίες και προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε ότι ήδη υπάρχει ένα πρώτο ενδιαφέρον που μεταφράζεται και σε κάποιες κρατήσεις. Καταλαβαίνετε ότι η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, δεν θέλω να την ωραιοποιήσω, είμαστε τώρα στο σημείο μηδέν, δεν υπάρχει σε καμία χώρα τουρισμός και προφανώς θα είναι μία ανηφορική διαδρομή μέχρι να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας”.

Πηγή: libre.gr

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)