to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 11.10.2021

Κοινωνία

Τεράστιες καταστροφές σε Λάρισα και Πήλιο από την κακοκαιρία «Αθηνά»– Βράχοι καταπλάκωσαν σπίτια (βίντεο)

Πλημμύρισαν σπίτια, αυτοκίνητα, καταστράφηκαν υποδομές από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά»


(η φωτ. από τον Αγιόκαμπο της Λάρισας)

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά», σημάδεψε το Πήλιο και πολλές περιοχές της Λάρισας. Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες.

Στην Αγιά, οι κάτοικοι πέρασαν ένα εφιαλτικό βράδυ με τη νεροποντή να πλημμυρίζει σπίτια και αυτοκίνητα, όπως επισημαίνει το τοπικό site onlarissa.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στο Πήλιο όπου τέσσερα χωριά βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βράχοι ξεκόλλησαν από τη δυνατή βροχόπτωση και καταπλάκωσαν σπίτια, δρόμοι πλημμύρισαν ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στις καλλιέργειες και ειδικά στα μήλα και τα κάστανα.

Δοκιμάστηκαν Ανατολικό και Νότιο Πήλιο

Τις πληγές της από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Αθηνά” μετρά Μαγνησία και ιδιαίτερα οι περιοχές του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου, που δοκιμάστηκαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως μεταδίδει το gegonota.news

Στη Μακρυρράχη αποκολλήθηκε κομμάτι του βουνού και έπεσε στο χωριό, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό, πέρα από τις ζημιές σε δυο σπίτια και 3 αυτοκίνητα. Επιπλέον, στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν κατολισθήσεις σε 4 σημεία και υπερχειλίσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, θα πρέπει να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο η Μακρυρράχη, όσο η Ζαγορά και το Ανήλιο.

Αποκαταστάθηκε ήδη η κυκλοφορία στο κυρίως οδικό δίκτυο, ενώ σήμερα η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των προβλημάτων ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η βροχή που έπεσε στη Ζαγορά Πηλίου ανήλθε στα 700 χιλιοστά, δηλαδή τη διπλάσια ποσότητα όσης εκτιμάται ότι πέφτει για έναν ολόκληρο χρόνο στην Αθήνα.

Επίσης, σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία “Αθηνά” στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο Βένετο και το Κεραμίδι. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα επλήγη περισσότερο το Βένετο, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και απαιτήθηκαν κοπές δέντρων, καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία σχεδόν ολοσχερώς, ξεθάφτηκαν συστήματα ύδρευσης και άρδευσης. Τεράστιες ποσότητες νερού δημιούργησαν χειμάρρους σε πολλά σημεία της περιοχής και προκλήθηκαν προβλήματα πρόσβασης.

Μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας Θεσσαλίας εργάστηκαν εντατικά χθες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτές ύλες και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Με πληροφορίες από Αυγή, gegonota.news

Διαβάστε ακόμη: Β. Εύβοια: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

tags: Λάρισα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)