to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 13.08.2015

Διεθνή

Τεράστια έκρηξη με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στην Κίνα (ενημέρωση - βίντεο)

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε μια αποθήκη γεμάτη με εκρηκτικές ύλες στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα φορτίο με εκρηκτικά πήρε φωτιά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις.


Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η πόλη Τιαντζίν στη Βόρεια Κίνα, μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι, παρασύροντας στον θάνατο 50 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 400 έχουν δηλωθεί ως τραυματίες.


Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.


Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, αγνοούνται 36 πυροσβέστες, με τους οποίους έχει χαθεί η επαφή, ενώ σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί ήδη εννέα απώλειες. Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων.

Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόνων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόνων ΤΝΤ.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβύσουν τη φωτιά και να «καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των», είπε η CCTV.

_______________________________________________________________________

Νωρίτερα χτες:

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι ανεφλέγη ένα φορτίο εκρηκτικών περί τις 23:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) και ότι ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας South China Morning Post.

Βίντεο που κατέγραψαν την έκρηξη απεικονίζουν φλόγες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο κατοίκους κοντινών συνοικιών ότι η έκρηξη έσπασε τζάμια.

Επικαλούμενο πηγές σε τοπικό νοσοκομείο, το Νέα Κίνα πρόσθεσε πως πάνω από 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)