to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 01.03.2023

Πολιτική

Στη Λάρισα ο Αλ. Τσίπρας: Έδωσε αίμα για τους τραυματίες - Συναντήθηκε με συγγενείς θυμάτων

Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Λάρισας συνάντησε συγγενείς τραυματιών, αλλά και συγγενείς και γονείς θυμάτων, στους οποίους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια


Στο νοσοκομείο της Λάρισας που έχουν μεταφερθεί τραυματίες, εγκαυματίες αλλά και οι σοροί των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μετά το σημείο του δυστυχήματος κοντά στα Τέμπη.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση των τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι νέα παιδιά. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να τους ευχαριστήσει για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος για να περιθάλψουν τους τραυματίες και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα

Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Λάρισας ο κ. Τσίπρας συνάντησε συγγενείς τραυματιών, αλλά και συγγενείς και γονείς θυμάτων, στους οποίους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια.

Πριν αναχωρήσει ο Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για έκτακτη αιμοδοσία για την βοήθεια των τραυματιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα

«Τώρα πενθούμε, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες, θα τα πούμε στην ώρα τους»

«Είναι στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης, οι εικόνες που είδα είναι συγκλονιστικές», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Ζούμε μία αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, πολλά νέα παιδιά. Τούτη την ώρα, που ακόμα μετράμε τους νεκρούς μας και πενθούμε, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες. Θα τα πούμε αυτά στην ώρα τους. Θέλω, μόνο, να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράστασή μου στους συγγενείς των θανόντων, αλλά και τις ευχές μου, για ταχεία ανάρρωση, στους τραυματισμένους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αμέσως μετά αναχώρησε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από το δυστύχημα.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη.

Ο Αλ. Τσίπρας έγραψε το πρωί: «Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα»,  απευθύνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και μήνυμα συμπαράστασης στους τραυματίες.

Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν αργά το βράδυ της Τρίτης , με εντολή του Αλέξη Τσίπρα αναχώρησε για τα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς. Από τον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος, ο Ν. Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα ηλεκτρονικά συστήματα έπρεπε να λειτουργούν από το 2020», δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο οδηγός του τρένου είναι πρακτικά «απολύτως τυφλός, έχω ιδία πείρα, τόσο στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη όσο και προς Πελοπόννησο, έχω ταξιδέψει και μου έχουν δείξει. Δεν υπάρχουν φανάρια, δεν ξέρει ο οδηγός αν υπάρχει άλλο τρένο στη γραμμή ... ο σταθμάρχης δεν έχει εικόνα ... δεν λειτουργεί το σύστημα».

Γ. Βασιλειάδης: Ξημέρωσε μια ανυπόφορη μέρα

«Μια ανυπόφορη ημέρα ξημέρωσε» γράφει ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας: «Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο. Και σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν με αναπάντεχο και άδικο τρόπο. Ο θάνατός τους μας συντάραξε. Για όλα τα άλλα θα μιλήσουμε αργότερα».

Χ. Γιαννούλης​: «Ημέρα βαθύτατης οδύνης αλλά και περισυλλογής για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη»

«Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πως η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ξεπερνούν τις κυβερνητικές θητείες και το χρόνο τους, ξεπερνούν τους κομματικούς εγωισμούς».  Αυτό τόνισε «Στο Κόκκινο 91,4», ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης.

«Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί σήμερα το   Κέντρο Τηλεδιοίκησης- Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Βόρειας Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που στην πράξη, όπως καταγγέλλουν  οι μηχανοδηγοί το σύστημα δεν λειτουργεί και όλα γίνονται χειροκίνητα.

Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση, εάν λειτουργούσε η φωτοσήμανση,  το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)