to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 18.12.2016

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

«Τεμπέληδες οι φαρμακοποιοί» χωρίς αντίλογο

Καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε με καλεσμένο τον Θ. Πάγκαλο


Στη γραμμή «Βάστα, Σόιμπλε» βγήκε προ δεκαημέρου στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Θ. Πάγκαλος, βάζοντας στο στόχαστρο τους φαρμακοποιούς, τους οποίους, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους κατηγόρησε ως «τεμπέληδες» γιατί δεν ανοίγουν τα φαρμακεία τη νύχτα και τα σαββατοκύριακα. Όπως ανέφερε, “Δεν μπορούμε να πούμε στους Γερμανούς φαρμακοποιούς που δουλεύουν μέρα - νύχτα να μας δώσουν λεφτά τη στιγμή που οι Έλληνες συνάδελφοί τους δεν δουλεύουν το σαββατοκύριακο”.

Και μπορεί ο Πάγκαλος να έχει το δικαίωμα να διατυπώνει όποια άποψη θέλει για τους φαρμακοποιούς και για άλλους επαγγελματίες, όμως ο δημοσιογράφος που τον φιλοξενεί για να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του οφείλει να παρουσιάζει και την αντίθετη άποψη, ιδίως όταν του ζητηθεί. Πράγμα που δεν έκανε ο Πορτοσάλτε, όπως καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο Γιάννης Δαγρές επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο και του προτάθηκε, όπως καταγγέλλει, να γραφτεί απαντητική επιστολή η οποία θα διαβαζόταν από τον Άρη Πορτοσάλτε δημοσίως. Η επιστολή συντάχθηκε, εστάλη, αλλά ουδέποτε διαβάστηκε. «Με άλλα λόγια, μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ισότιμης αντιμετώπισης μας και της απάντηση στις ψευδείς εντυπώσεις που άφησε ο κ. Πάγκαλος με υπαιτιότητα του κ. Πορτοσάλτε» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου και συμπληρώνει: «Καλοί οι λαϊκισμοί και οι φτηνές εντυπώσεις, αλλά οι ακροατές δεν χρωστάνε τίποτα να εκτίθενται σε ανοησίες εκτός τόπου και χρόνου από ανθρώπους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι συμβαίνει στα φάρμακα και τα φαρμακεία».

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες για το ωράριο των φαρμακείων, στην επιστολή του ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρει:

* Στην Αθήνα υπάρχουν ακόμα και τώρα άνω των 80 διανυκτερευόντων φαρμακείων καθημερινά, ενώ στο Βερολίνο μόλις 10.

* Στη Γερμανία, τα φαρμακεία είναι κλειστά τις Κυριακές, πλην διανυκτερευόντων. Τις εργάσιμες λειτουργούν πάνω - κάτω τις ίδιες ώρες με τα ελληνικά, παρόλο που εκεί είναι μεγαλύτερα, με περισσότερους υπαλλήλους, επειδή είναι λιγότερα.

* Στη Γερμανία (όπως και στις περισσότερες υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες), οι φαρμακοποιοί στις εφημερίες-διανυκτερεύσεις αμείβονται εξτρά, ενώ εδώ όχι.

* Θα έβρισκε ακόμα ευκολότερα φαρμακεία εκεί που μένει αν δεν καταργούνταν το ρυθμισμένο ωράριο με τα εφημερεύοντα - διανυκτερεύοντα που ίσχυε, μια και το σημερινό διευρυμένο - ελεύθερο ωράριο μείωσε τον αριθμό τους στο μισό.

Η καταγγελία κατατέθηκε προς εξέταση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)