to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:56 | 21.05.2015

Αθλητισμός

Τέλος βάζει η UEFA στα σενάρια ποδοσφαιρικού Grexit (ενημέρωση)

Με επιστολή της προ το υφυπουργείο Αθλητισμού, η UEFA ξεκαθαρίζει πως δεν υφίσταται θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, απαντώντας στη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου για την καταπολέμηση της βίας - Δεν υπάρχει ο "μπαμπούλας" που επικαλούνταν όσοι δεν ήθελαν αλλαγές στο ποδόσφαιρο δήλωσε ο ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής


(Photo: Action Images)

Η διεθνής Ομοσπονδία, μέσω της επιστολής που φέρει την υπογραφή του Τζάνι Ινφαντίνο, όχι μόνο δεν απειλεί σε κανένα σημείο, αλλά ούτε κάνει λόγο για ενδεχόμενο αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μάλιστα, τονίζεται με έμφαση πως όταν κατατεθεί και το νέο μεγάλο νομοσχέδιο για όλο τον Αθλητισμό της χώρας μας, «...η UEFA είναι έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας».

Γίνεται αντιληπτό πλέον πως όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά ότι έχει αλλάξει άρδην το κλίμα. 


Αναλυτικά η επιστολή: 

«Κύριε Κοντονή 

Σας γνωστοποιούμε ότι λάβαμε την επιστολή, με ημερομηνία 12 Μαΐου 2015, με την οποία μας ενημερώνετε ότι το νομοσχέδιο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" έχει εγκριθεί από την ελληνική βουλή. Παρακαλούμε, να γνωρίζετε ότι η UEFA είναι έτοιμη με σεβασμό να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας. Όμως, θα θέλαμε μετ΄ επιτάσεως να προτείνουμε ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της ΕΠΟ επίσης να προσκληθούν να παρακολουθήσουν κάθε σχετική συνάντηση. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι αποδεκτό από εσάς θα είμαστε ευτυχείς να καθορίσουμε ένα μέλος του νομικού μας τμήματος για να εργαστεί μαζί σας πάνω το θέμα». 

Στ. Κοντονής: Δεν υπάρχει ο "μπαμπούλας" που επικαλούνταν όσοι δεν ήθελαν αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετά την επιστολή της UEFA, που στάλθηκε σήμερα 21/05/2015 σε απάντηση της από 12/05/2015 επιστολή του σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο “Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχουμε αναλάβει για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού και, ειδικά, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι εξ΄ αρχής επιλέξαμε να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τις διεθνείς ομοσπονδίες και, ιδίως, με την UEFA, τόσο με απευθείας συναντήσεις όσο και με τακτική μεταξύ μας αλληλογραφία. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, μετά από την πρόσφατη υπερψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, είχα αποστείλει στην UEFA και την από 12.5.2015 επιστολή μου, με την οποία αφενός την ενημέρωνα για την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων και, αφετέρου, της απηύθυνα πρόσκληση για συμμετοχή εκπροσώπου της στις συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν ενόψει του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου.

Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε απαντητική επιστολή της UEFA, η οποία κοινοποιείται τόσο στη FIFA όσο και στην ΕΠΟ. Στην επιστολή αυτή, αντίθετα με τα κάθε είδους ευφάνταστα σενάρια και προβλέψεις που κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι σήμερα, όχι μόνο ουδεμία επιφύλαξη, αντίθεση, τελεσίγραφο, προειδοποίηση κλπ δεν διαλαμβάνεται, αλλά, αντίθετα, διατυπώνεται με ευγένεια και καθαρότητα η βούληση της  UEFA να συμβάλει, και μάλιστα με εκπρόσωπό της, όπως ακριβώς της ζητήσαμε, στη διαδικασία εκπόνησης του νέου αθλητικού νόμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα μόνο την επιθυμία της να προσκαλούνται στις σχετικές συναντήσεις και εκπρόσωποι της FIFA και της ΕΠΟ, κάτι που ασφαλώς πρόκειται να συμβεί.

Κατόπιν της σημερινής αυτής εξέλιξης, παρότι, όπως είναι αυτονόητο, θα υπάρξει απευθείας σχετική επικοινωνία μου με την UEFA, θέλω να την ευχαριστήσω και δημοσίως για τη συνεχιζόμενη ιδιαίτερα εποικοδομητική στάση της και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της και τον Γενικό Γραμματέα της, αλλά και όσα στελέχη συνεργάστηκαν μαζί μας σε εποικοδομητικό πνεύμα.

Θέλω επίσης να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι, και με τη δική μας σταθερή βούληση, η γόνιμη αυτή συνεργασία που για πρώτη φορά εγκαινιάσαμε θα συνεχιστεί, πάντα ειλικρινά και καλόπιστα, όσο κι αν αυτό ξενίζει ή ενοχλεί πολλούς, οι οποίοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο ν’ αμφισβητούν την αλήθεια των λόγων μας  ή ακόμη και την ίδια την ύπαρξη αυτής της συνεργασίας και των συμφωνιών και συναινέσεων που στο πλαίσιό της επιτεύχθηκαν.

Αποδείχθηκε πλέον ότι ο «μπαμπούλας» που εδώ και χρόνια χρησιμοποιήθηκε για να μη γίνουν αυτά που σύσσωμος ο υγιώς σκεπτόμενος αθλητικός κόσμος ξέρει ότι πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, δεν υπάρχει. Εκεί που έδειχναν ότι υπάρχει «μπαμπούλας» βρήκαμε μόνο κοινή βούληση να πάμε μπροστά. Αυτοί που τον επινόησαν έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)