to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το τέλος του Internet Explorer προαναγγέλλει η Microsoft μετά από 20 χρόνια

Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει τα ολοκαίνουρια Windows της, τα Windows 10, στα οποία για πρώτη φορά σε λειτουργικό σύστημα της εταιρίας από το 1995 δεν θα υπάρχει το γνωστό σε όλους πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer.


Η εταιρία έχει επεξεργαστεί ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο και φιλοδοξεί να μπει δυνατά στην αγορά και το οποίο έχει τον κωδικό όνομα Project Spartan. Βέβαια, πηγές από την εταιρία τονίζουν πως δεν θα είναι αυτό το όνομά του προγράμματος.

Το internet explorer είναι ένας από τους πιο διάσημους browser όλων των εποχών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έξτρα έκδοση των θρυλικών Windows 95, τον Αύγουστο του 1995 και έκτοτε οι ανανεωμένες εκδόσεις του συνόδευαν όλα τα προγράμματα windows της εταιρίας. Στο απόγειο της διαδικτυακής εξάπλωσης σε όλο τον κόσμο το πρόγραμμα καταλάμβανε έως και το 95% της πίτας των χρηστών, μεταξύ 2002 και 2003.

Από την άνοδο στην απότομη πτώση

Κι ύστερα ήρθε ο Firefox. Το φρέσκο πρόγραμμα με τη φλεγόμενη αλεπού άρχισε να κερδίζει φανατικούς χρήστες και έτσι πολλοί από αυτούς παρόπλιζαν τον explorer με αποτέλεσμα σύντομα αυτό το 95% της αγοράς να φτάσει το 27% (περίπου), πασχίζοντας να ανταγωνιστεί Firefox και Chrome, αλλά και αδυνατώντας να εισέλθει στην αγορά των έξυπνων κινητών ή άλλων διαχειριστικών προγραμμάτων πλην των Windows, όπως τα Linux ή το IOS.

Η 11η έκδοση του, που κυκλοφόρησε με τα Windows 8, είναι και η τελευταία που θα δει ποτέ κανείς κλείνοντας έτσι έναν τεράστιο κύκλο στην ιστορία των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου και βάζοντας τέλος σε ένα ακόμη απομεινάρι των Windows 95, προγράμματος που άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)