to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το τέλος της ΕΠΟ του Γκιρτζίκη

Όπως είναι γνωστό μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, είναι κορυφαίοι νυν και πρώην παράγοντες της ΕΠΟ. Ξεχωρίζει ο σημερινός της πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης και τον ακολουθούν ο αναπληρωτής του Βαγγέλης Τοπολιάτης, αλλά και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης. Και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος περιλαμβάνεται επίσης στους κατηγορούμενους και τον σημειώνουμε γιατί θεωρείται μέλος του «κλειστού» διοικητικού πυρήνα της ομοσπονδίας.


Η επιβεβαίωση για την έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή πρώην και νυν παραγόντων της ΕΠΟ, αλλά και της ΕΟΕ, για την υπόθεση της «κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή», ήρθε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Επιδόθηκε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (απιστία) 31 άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.  

Το αμετάκλητο βούλευμα επιδόθηκε σήμερα με δικαστικό επιμελητή. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πρέπει να εκδοθούν εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών».

Όπως είναι γνωστό μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, είναι κορυφαίοι νυν και πρώην παράγοντες της ΕΠΟ. Ξεχωρίζει ο σημερινός της πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης και τον ακολουθούν ο αναπληρωτής του Βαγγέλης Τοπολιάτης, αλλά και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης. Και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος περιλαμβάνεται επίσης στους κατηγορούμενους και τον σημειώνουμε γιατί θεωρείται μέλος του «κλειστού» διοικητικού πυρήνα της ομοσπονδίας.

Η εξέλιξη ήταν αιφνιδιαστική για την διοίκηση της ΕΠΟ. Ακόμη και χθες τα «non paper» που έβγαιναν από το Πάρκο Γουδί και αναπαράγονταν σε ρεπορτάζ... φιλικά στο σύστημα της ΕΠΟ, έλεγαν πως δικαστικά βουλεύματα και παραπομπές δεν γίνονται ποτέ από 1η ως 31η Αυγούστου. Βέβαια αυτές οι διαρροές, εκτός από τον αιφνιδιασμό, αποτελούν και μια έμμεση αναγνώριση της σοβαρότητας μιας τέτοιας εξέλιξης. Απλά υποστήριζαν πως δεν θα υπάρξει. Αλλά να που παρουσιάστηκε.

Είναι επίσης μια καθοριστική εξέλιξη λίγα 24ωρα πριν από την έλευση του κλιμακίου της FIFA στην Αθήνα. Πλέον και επίσημα η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας στην ΕΠΟ είναι υπόδικη σε βαθμό κακουργήματος και αναρωτιέται κανείς αν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί από την παγκόσμια συνομοσπονδία.

Επιπλέον τα πρόσωπα που πάνε σε δίκη, είναι «καμένα χαρτιά» πλέον και ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως το «μπλοκ» που εκφράζουν πρέπει να βρει αντικαταστάτες και άμεσα.

Οι πληροφορίες από την ΕΠΟ κάνουν λόγο για πιθανότητα υιοθέτησης σκληρής γραμμής και άρνησης για αποχώρηση, με πάτημα διάφορες προβλέψεις του καταστατικού της ομοσπονδίας που δίνουν περιθώριο για ελιγμούς. Αλλά ο αθλητικός νόμος είναι σαφής. Με αμετάκλητο βούλευμα μέσα σε 15 μέρες πρέπει να έχουν εκπέσει από τις θέσεις που κατέχουν. Και αν δεν το κάνουν από μόνοι τους, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου, τόσο για τους παράγοντες της ΕΠΟ, όσο και γι' αυτούς της ΕΟΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)