to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τέλος τα συστημικά. Τώρα επιτελικά ΜΜΕ

«Προς ώρας δεν υπάρχουν χρήματα για την αποζημίωσή σας, πρέπει να τα δίνετε δωρεάν χωρίς να αμείβεστε» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας στους φαρμακοποιούς ζητώντας τους ουσιαστικά να ξεκινήσουν τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων, αλλά χωρίς να αμείβονται για την υπηρεσία τους


«Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στον χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς».

Αυτή ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία στις 7 Αυγούστου υποσχόταν σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας πως θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από το φαρμακείο της γειτονιάς και η είδηση παρουσιάστηκε με πομπώδη και διθυραμβικά σχόλια για το «επιτελικό κράτος» της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτά στις 7 Αυγούστου, γιατί στις 11 Σεπτεμβρίου πέρασαν στα ψιλά αυτά που ο αρμόδιος υπουργός Υγείας εξομολογήθηκε στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Στα ψιλά, βλέπεις, πέρασαν τα όσα είπε ο κ. Κικίλιας, καθώς τα λόγια του έρχονταν να αποδομήσουν τις αυγουστιάτικες μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού.

«Προς ώρας δεν υπάρχουν χρήματα για την αποζημίωσή σας, πρέπει να τα δίνετε δωρεάν χωρίς να αμείβεστε» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας στους φαρμακοποιούς ζητώντας τους ουσιαστικά να ξεκινήσουν τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων, αλλά χωρίς να αμείβονται για την υπηρεσία τους αυτή, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι σε αυτούς για το αν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα βγουν αύριο τα φερέφωνα της κυβέρνησης να ρίξουν το φταίξιμο στους «ανάλγητους» φαρμακοποιούς που ζητούν να βγάλουν κέρδος από βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας.

Μονά - ζυγά κερδισμένος θα φροντίσουν κάποιοι να βγει επικοινωνιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, έτσι και δεν γίνει πράξη η εξαγγελία του, είτε δεν θα το μάθει κανείς -όπως ελάχιστοι πληροφορήθηκαν τις χθεσινές δηλώσεις Κικίλια στους φαρμακοποιούς- ή στο τέλος θα την πληρώσουν οι φαρμακοποιοί, στους οποίους η κυβέρνηση ανέθεσε ένα έργο χωρίς προηγουμένως να έχει συζητήσει μαζί τους τις οικονομικές δυσχέρειες που το υπουργείο τώρα επικαλείται.

Για τόσο επιτελικό κράτος μιλάμε. Τόσο που, έτσι και το είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση τα κανάλια μαζί με τον Αμβρόσιο θα χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα. Τώρα, όμως, σιωπή, γιατί ο πρωθυπουργός μας έχει πάει στο Τατόι να παρακολουθήσει τένις και καλό είναι να μην χαλάσουμε την τηλεοπτική μας κανονικότητα με λεπτομέρειες περί φαρμάκων, φαρμακοποιών και βαριά πασχόντων.

Γιατί, εκτός από το επιτελικό κράτος, υπάρχουν πλέον και τα «επιτελικά ΜΜΕ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)