to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 23.01.2018

Κοινωνία

Τέλος στο εργολαβικό καθεστώς 20 ετών στον «Ευαγγελισμό»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύναψη 280 ατομικών συμβάσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας (260 καθαρίστριες/στές και 20 εργάτριες/τες), μετά την «εκδίωξη» του εργολάβου καθαριότητας από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το οποίο θα έχει δημοσιονομικό όφελος πάνω από 1.000.000 € το χρόνο


Αναλυτικά στοιχεία για την εκδίωξη του εργολάβου καθαριότητας από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας έδωσε σήμερα, Τρίτη 23/1, η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, Νάγια Μητσάκη, με αφορμή την ολοκλήρωση της σύναψης όλων των συμβάσεων εργασίας για τις 260 καθαρίστριες/στές και τις 20 εργάτριες/τες στον τομέα της καθαριότητας

Στην πλειονότητά τους, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν σήμερα, είναι τα ίδια πρόσωπα που απασχολούντο μέχρι πρόσφατα στο Συνεργείο Καθαριότητας με το παλαιό καθεστώς, ενώ, όπως τονίζει η κ. Μητσάκη,  σύμφωνα με την κατατεθείσα από τις υπηρεσίες οικονομοτεχνική μελέτη, το προϋπολογισθέν δημοσιονομικό όφελος υπερβαίνει το 1.000.000 € σε ετήσια βάση.

Τεράστιο είναι το κέρδος για τις εργαζόμενες που θα «δουν» κατά πολύ βελτιωμένες τις συνθήκες εργασίας τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται για παρεχόμενη εργασία 6 ωρών στο μικτό ποσό των 954,07€ και για εργασία 8 ωρών, στο μικτό ποσό των 1.272,10€ (συμπεριλαμβανομένου του ανθυγιεινού επιδόματος και του επιδόματος 2 ανηλίκων τέκνων).

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν μαζικά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις νέες διαδικασίες πρόσληψης, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και τον ενθουσιασμό τους κατά την υπογραφή των συμβάσεων δεδομένου ότι «οι ετεροχρονισμένες πληρωμές και η αβεβαιότητα που τους διακατείχε μέχρι πρόσφατα, έλαβε οριστικά τέλος».

Όπως υπογραμμίζεται, η μετάβαση από το καθεστώς της ανάθεσης σε εξωτερικό Συνεργείο Καθαριότητας στη νέα μορφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, ήταν εξαιρετικά ομαλή και χωρίς προβλήματα. Οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια του άρθρ. 63 του Ν.4430/2016 και του άρθρ. 107 του Ν.4461/2017, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρ. 21 του Ν.2190/1994 και φυσικά τις αδιάβλητες διαδικασίες - σε όλα τα στάδια- υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, μία μέρα μετά το τέλος, μετά από 20 χρόνια, στο καθεστώς των εργολάβων καθαριότητας στον «Ευαγγελισμό» (στις 10 Ιανουαρίου), είχε σχολιάσει ως εξής:

«Παρά τον ανελέητο πόλεμο κάθε μορφής εκδιώχθηκε ο εργολάβος καθαριότητας και από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Συγχαρητήρια στη διοικήτρια και σε όλο τον υπηρεσιακό μηχανισμό του νοσοκομείου που δούλεψε σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Προχωράμε!» 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)