to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 18.10.2018

Αθλητισμός

Τέλος στις σχέσεις της Μπαρτσελόνα με Ριβάλντο και Ρολαντίνιο μετά τη στήριξη του ακροδεξιού Μπολσονάρο

Αποφασισμένη να αφαιρέσει σταδιακά, δραστηριότητες του συλλόγου από τους Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, μέχρι τελικά να τους παύσει από πρεσβευτές της ομάδας είναι η Μπαρτσελόνα


Είναι δύο από τους μάγους που έχουν φορέσει και τιμήσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Ροναλντίνιο μάλιστα είχε και τη θέση του πρέσβη της ομάδας, που διαφημίζει στο σύνθημά του ότι είναι “κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος”.

Ο 63χρονος υποψήφιος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις, είναι υποστηρικτής του δικτατορικού καθεστώτος που υπήρχε στη Βραζιλία από το 1964 ως το 1985, ενώ έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για ρατσιστική συμπεριφορά. Οι ανοιχτά αντιδραστικές απόψεις που είναι -μεταξύ άλλων- ομοφοβικές και μισογυνικές, ενώ στο παρελθόν έχει κάνει λόγο ακόμα και για «τεμπέληδες μαύρους που χρειάζονται λεύκανση».

Η δημόσια στήριξη των Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στον υποψήφιο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν άρεσε καθόλου στην ομάδα της Βαρκελώνης, η οποία πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο νομιμοποιείται κοινωνικά και στο όνομα του συλλόγου η επικίνδυνη και μισαλλόδοξη ατζέντα του.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα στην Ισπανία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να σκέφτεται σοβαρά να μειώσει το ρόλο που έχουν Ριβάλντο και Ροναλντίνιο ως εκπρόσωποι της ομάδας, σε μια συμβολική κίνηση που δείχνει την έντονη δυσαρέσκειά της, για την κίνηση των δύο βραζιλιάνων θρύλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραμένει το μεγάλο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την 28η Οκτωβρίου, καθώς συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φερνάντου Αντάτζι, περιορίζεται στο 41%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης.

Με πληροφορίες από katiousa.gr και sport-fm.gr


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)