to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων στη Γαλλία

Άγρια ζώα όπως οι αρκούδες, οι τίγρεις, οι ελέφαντες και τα λιοντάρια δεν θα επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν σε παραστάσεις που πραγματοποιούν περιοδεύοντα τσίρκο, ενώ αντίστοιχα θα απαγορευτεί στα τρία υδάτινα πάρκα της Γαλλίας να χρησιμοποιούν φάλαινες- δολοφόνους και δελφίνια μη εκτροφής


Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Μπάρμπαρα Πομπίλι, επιδιώκει την έναρξη μίας νέας περιόδου για τη χώρα όπου κάθε χρήση άγριων ζώων για ψυχαγωγία ή για ένδυση θα απαγορευτεί. Συγκεκριμένα, η υπουργός ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, πως θα απαγορευτεί σταδιακά η χρήση άγριων ζώων σε χώρους θεάματος, όπως στο τσίρκο και στα υδάτινα πάρκα, αλλά και σε χώρους αιχμαλωσίας, όπως είναι οι φάρμες για γούνες.

Άγρια ζώα όπως οι αρκούδες, οι τίγρεις, οι ελέφαντες και τα λιοντάρια δεν θα επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν σε παραστάσεις που πραγματοποιούν περιοδεύοντα τσίρκο, ενώ αντίστοιχα θα απαγορευτεί στα τρία υδάτινα πάρκα της Γαλλίας να χρησιμοποιούν φάλαινες- δολοφόνους και δελφίνια μη εκτροφής. Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε το τέλος της εκτροφής νυφίτσας για τη χρήση της γούνας τους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η Πομπίλι ισχυρίστηκε πως είναι καιρός να δημιουργηθεί μία νέα σχέση με την άγρια φύση και πως η ευημερία των ζώων αποτελεί προτεραιότητα.

Αυτό που δεν διευκρίνισε, ωστόσο, η υπουργός, είναι την ακριβή ημερομηνία εφαρμογής των νέων αυτών μέτρων, όπως και το μέλλον των άγριων ζώων που βρίσκονται αιχμάλωτα σε ζωολογικούς κήπους και άλλου είδους ψυχαγωγικά θεάματα. Υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί η κατάλληλη λύση για κάθε ζώο ξεχωριστά που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αιχμαλωσία, ενώ ανακοίνωσε ένα πακέτο 8 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων σε τσίρκο και σε υδάτινα πάρκα, οι οποίοι θα χάσουν τις δουλειές τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)