to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 22.05.2015

Αθλητισμός

Τέλος στα σενάρια ποδοσφαιρικού Grexit από UEFA και FIFA με κοινή επιστολή

Με τον πλέον επίσημο τρόπο διαψεύστηκαν όσοι/ες έκαναν λόγο για ποδοσφαιρικό Grexit. Πλήρης αποδοχή του αθλητικού νομοσχεδίου από την UEFA και την FIFA όπως προκύπτει από σημερινή κοινή τους επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.


Επιστολή την οποία υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εστάλη το πρωί της Παρασκευής 22/5 στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.  

Με την επιστολή αυτή, οι διεθνείς ομοσπονδίες αποδέχονται ως έχει τη διάταξη του Νόμου περί Τακτικών Δικαστών, ζητώντας παράλληλα από τον υφυπουργό να σεβαστεί τις αρμοδιότητες και την ανεξαρτησία της ΕΠΟ.  

Αναλυτικά το πλήρες περιεχόμενό της επιστολής:  

«Αγαπητέ κ. Κοντονή,   Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.  

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.  

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA. Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία». 

Επιστολή που ξεκαθάριζει πως δεν υφίσταται θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε στείλει η UEFA και την Πέμπτη, με τον Σταύρο Κοντονή να δηλώνει πως δεν υπάρχει ο "μπαμπούλας" που επικαλούνταν όσοι δεν ήθελαν αλλαγές στο ποδόσφαιρο. (περισσότερα εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)