to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 18.10.2021

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Τελικές ζυμώσεις για την υποψηφιότητα ΓΑΠ - Αποφασισμένος ο Γερουλάνος

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τι αναφέρει η πλευρά του Ευρωβουλευτή. Ο Παύλος Γερουλάνος ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει μέχρι τέλους στην κούρσα


Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, φαίνεται πως βρίσκεται το κόμμα, καθώς στην συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο τέως πρωθυπουργός με τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη φέρεται να επιβεβαίωσε την απόφασή του.

• Προηγούμενες εξελίξεις: Σκληρό ροκ στο ΚΙΝΑΛ - Όλα ανοιχτά μετά τη πρωτοβουλία Παπανδρέου

Κύκλοι του Νίκου Ανδρουλάκη έκαναν λόγο για συζήτηση σε καλό κλίμα, με τον ευρωβουλευτή να αναγνωρίζει "το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης", προσέθεταν ωστόσο πως "η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας."

Nωρίτερα την Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε γράψει, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981:

"18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού".

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου την Κυριακή είχε συναντήσεις με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη, στις οποίες ζήτησε από τους δύο υποψήφιους να αποσύρθούν από την κούρσα της ηγεσίας. το ίδιο αίτημα φέρεται να κατέθεσε και στους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να είναι ο μοναδικός που, σύμφωνα με πληροφορίες, διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παύλος Γερουλάνος: «Θα πάω μέχρι τέλους, ανεξαρτήτως αποφάσεων άλλων»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει μέχρι τέλους στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος.

«Αυτή την ώρα όλοι μας θα κάνουμε καλό και για τη χώρα μας και για τον χώρο αν επικεντρωθούμε στις πολιτικές, που μπορούν να πάνε τα πράγματα μπροστά. Θα το πάμε μέχρι τέλους, διότι αυτό το μήνυμα, το οποίο έχουμε είναι θετικό, είναι εποικοδομητικό, πιστεύουμε πως κάνει καλό στον τόπο».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Γερουλάνος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος, ανεξαρτήτως των αποφάσεων και μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάνουμε μια καμπάνια στον κόσμο που έχει γυρίσει την πλάτη στην κάλπη. Είναι περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν πάνε καν να ψηφίσουν και πόσοι ακόμα ψηφίζουν κόμματα με μισή καρδιά. Σκοπός της καθόδου μου δεν είναι να κανιβαλίσω από τα υπάρχοντα, αλλά να ανοίξουμε έναν διάλογο με ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται πια την πολιτική και να μιλήσουμε για θέματα, που αφορούν την Ελλάδα του Αύριο. Και αυτή είναι η υποψηφιότητά μου.»

«Σήμερα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα μέσα στην κοινωνία, στα οποία η σημερινή κυβέρνηση σπάνια δίνει λύσεις και η αξιωματική αντιπολίτευση ποτέ δεν κάνει εποικοδομητικές προτάσεις», συνέχισε ο κ. Γερουλάνος, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει έτοιμος να παραδειγματιστεί σε συγκεκριμένους τομείς, ακόμα από πολιτικές που εφαρμόζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζ.Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω στην Αμερική οι Προοδευτικοί να είναι πιο μπροστά από τους Ευρωπαίους. Κοιτάξτε τι κάνουν. Στηρίζουν την κοινωνία για να δημιουργήσει. Δεν είναι φιλοαμερικανισμός. Είναι προοδευτικές προτάσεις, οι οποίες δουλεύονταν για χρόνια εκεί, που τώρα ένας Πρόεδρος, ο πρώτος που το κάνει αυτό, παίρνει αυτές τις προτάσεις και τις εφαρμόζει στην αμερικανική κοινωνία. Και η μεγάλη διαφορά είναι ότι δημιουργεί ασφάλεια μέσα στην κοινωνία, ώστε η κοινωνία να δημιουργήσει ελεύθερα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε σήμερα και όχι να κάνουμε την πολιτική του ΄90, όπου λέγαμε ότι φτιάχνοντας έναν δρόμο, δημιουργούμε πλούτο».

Πηγή: news247.gr (1) και (2)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)