to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τελικά, εμείς τα φάγαμε

Για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όμως, πέρα βρέχει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ότι το χρέος είναι μη εξυπηρετήσιμο (αυτό ντε, που θα νοικοκύρευε ο κ. Μητσοτάκης) και χρίζει γενναίας διαγραφής, ενώ στον κ. Ρουσσόπουλο φταίνε τα πανωτόκια.


Ακόμα και τώρα βαράνε καμπανάκια κάθε φορά όταν θυμάμαι τον Θόδωρο Πάγκαλο να λέει την ατάκα «Μαζί τα φάγαμε», που έκτοτε κυνηγάει και θα συνεχίσει να κυνηγάει τα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα. Στην ουσία, αυτή η ύβρις ήταν η αρχή του τέλους τους. Έβγαλε ένα δυσθεώρητο κομμάτι του πληθυσμού από τα ρούχα του, σαν να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κι εκεί λοιπόν που θεωρείς ότι τα έχεις δει όλα κι ότι δύσκολα κάτι μπορεί να σου προκαλέσει έκπληξη, έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σου δείχνει πόσα απίδια παίρνει ο σάκος.

Το 2016 με συνολικό χρέος 224 εκ. ευρώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει πως θα βάλει σε τάξη τα οικονομικά του κόμματός του, κόβοντας έναν εσπρέσσο (την ημέρα ή την εβδομάδα, ομολογώ πως δεν θυμάμαι αυτή την σημαντική λεπτομέρεια) από κάθε μέλος του, και ταυτόχρονα ζητάει από επιφανή μέλη να δωρίσουν ποσά ώστε να απομειωθεί το χρέος. Από τότε προστέθηκαν άλλα 118 εκατομμύρια κι επειδή «μαζί τα τρώγαμε» τόσα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία έχει φτάσει τις φεσωμένες δανειακές υποχρεώσεις της στα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά, όπως το ότι πλέον η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση. Έκανε άμεση προτεραιότητά της να χορηγήσει ασυλία σε διευθυντικά τραπεζικά στελέχη, για θαλασσοδάνεια που χορήγησαν σε μεγάλους οφειλέτες. Για την «πλέμπα» όμως, ψήφισε έναν νέο πτωχευτικό νόμο που «δίνει δεύτερη ευκαιρία» σε όσους είναι στο όριο της χρεοκοπίας, παίρνοντάς τους την -μέχρι τότε προστατευμένη- πρώτη κατοικία. Με λίγα λόγια αν χρωστάς 340 εκ. ευρώ δεν τρέχει και τίποτα, ενώ αν χρωστάς 50.000 ευρώ οι τράπεζες σου παίρνουν το σπίτι και σου το νοικιάζουν αν θες να συνεχίσεις να μένεις εκεί.

Για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όμως, πέρα βρέχει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ότι το χρέος είναι μη εξυπηρετήσιμο (αυτό ντε, που θα νοικοκύρευε ο κ. Μητσοτάκης) και χρίζει γενναίας διαγραφής, ενώ στον κ. Ρουσσόπουλο φταίνε τα πανωτόκια. Μιλάμε πάντα για τα ίδια πανωτόκια που αναγκάζουν τους συμπολίτες μας σε χρεοκοπία, ενώ για το κυβερνών κόμμα είναι άδικα. Βέβαια, η Νέα Δημοκρατία μερίμνησε να ξοδέψει τα περισσότερα λεφτά από κάθε κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε προεκλογικές διαφημίσεις το 2019, και συνεχίζει μέχρι και τώρα να αγοράζει likes από το Ουαγκουντουγκού στο Πρωθυπουργικό προφίλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (που δεν χρωστάει ευρώ) θα καταθέσει την εξής πρόταση ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα πολιτικά κόμματα: Να παρακρατούνται για την αποπληρωμή των οφειλών τo 75% της κρατικής επιχορήγησης προς το κόμμα και το 40% της αποζημίωσης κάθε Βουλευτή του κόμματος. Ο, τι δηλαδή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια, γι αυτό και δεν χρωστάει ούτε σεντ. Από όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο σε τηλεοπτικά πάνελ, για το εάν συμφωνούν να δίνουν το 40% της αποζημίωσής τους, κανένας δεν απάντησε καταφατικά.

Επειδή τελικά ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε λάθος και δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, ο απλός λαός θα πληρώνεται τις υπερωρίες με ρεπό και θα χρεοκοπεί, όχι όμως η Νέα Δημοκρατία. Αυτή μας κοιτούσε να τα τρώμε μόνοι μας.

*Άρθρο του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Α. Νικολαΐδη στο koutipandoras.gr

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)