to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τελευταίοι σπασμοί...

Η υπόθεση με τις καταγγελίες των "Νέων" για απόπειρα λογοκρισίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυγής", πέρα από τη γελοιότητά τους, αποκαλύπτει τον πανικό των εμπνευστών τους.


Μπορεί επί τόσα χρόνια να συναλλάσσονταν με κόμματα - υπαλλήλους ή κόμματα - συνεταίρους, συνειδητοποιούν όμως τώρα ότι το πάρτι τελείωσε. Χρεωκοπημένοι πολιτικά και οικονομικά οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, με τρόμο αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μπαίνει σε παιχνίδια πολιτικής συναλλαγής, αλλά είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στην ενημέρωση και να αποδώσει στην κοινωνία το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό δικαίωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει εξαγγείλει πολλάκις και με κόστος, δεν θέλει ελεγχόμενη ενημέρωση. Θέλει καθαρούς κανόνες δημοκρατίας και ανεξαρτησίας στα ΜΜΕ. Γι' αυτό θα αντιμετωπίσει από μηδενική βάση το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, που η κυβέρνηση έσπευσε να διευθετήσει και πάλι προσωρινά και με χαριστικούς όρους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εργαστεί για μια νέα, δημόσια τηλεόραση, αξιόπιστη και μη ελεγχόμενη από το κράτος ή τα κόμματα. Επίσης θα επιμείνει να εφαρμοστεί και σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ η νομοθεσία των Ανωνύμων Εταιρειών για τη διαφάνειά τους. Αν αυτό συνιστά λογοκρισία ή "λατινοαμερικάνικης έμπνευσης έλεγχο", τότε, ναι, είμαστε με τη "λογοκρισία"! Πληροφορούμε τους "έγκυρους" δημοσιογράφους ότι οι κανόνες αυτοί ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η επίθεση της διαπλοκής θα σταματήσει. Θα κλιμακωθεί εντονότερα, όσο η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει και ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως η εναλλακτική κυβερνητική λύση. Η διαπλοκή αποτελεί κυβερνητικό βραχίονα στην υλοποίηση της στρατηγικής της έντασης. Θα κλιμακώσει την παραπλάνηση και την παραπληροφόρηση. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, οι πολίτες τούς έχουν πάρει χαμπάρι!

Η ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα παρασυρθεί σε τακτικές "αντιποίνων" ούτε θα συμμετάσχει στον πόλεμο λάσπης. Θα παραμείνει στις δημοκρατικές αρχές της, έτοιμη και αποφασισμένη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, που θα προέλθει από το φάντασμα του ελληνικού μπερλουσκονισμού.

- - -

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)