to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 10.08.2017

Κοινωνία

Τελευταίο φύλλο για Τα Νέα, δεν κυκλοφορεί το Βήμα της Κυριακής - Μετέωροι οι εργαζόμενοι

Τελευταίο φύλλο για την εφημερίδα «Τα Νέα» σήμερα, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει και η έκδοση του «Βήματος» την ερχόμενη Κυριακή


Τελευταίο φύλλο για την εφημερίδα «Τα Νέα» την Πέμπτη, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει και η έκδοση του «Βήματος» την ερχόμενη Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ σήμερα αναμένεται να υπογράψουν τις απολύσεις τους, ενώ η νέα διοίκηση αναμένεται να καταβάλει οφειλόμενες αποδοχές τους (δύο μηνιάτικα), μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ωστόσο πως τα οφειλόμενα δεδουλεμένα είναι πολύ περισσότερα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι θα λάβουν ως αποζημίωση ένα ποσοστό από το τίμημα της επιχείρησης που εκκαθαρίστηκε. Από σήμερα κλείνει και το κτίριο του συγκροτήματος και για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να παραλάβουν τα ΙΧ τους από το πάρκινγκ.

Όπως τονίζει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν και πότε θα επαναπροσληφθούν. Κι αυτό γιατί ο νέος ιδιοκτήτης του Οργανισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τηρεί σιγήν ιχθύος μη θεωρώντας σκόπιμο να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το μέλλον τους.

Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της καλεί τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία να δεσμευθεί στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων που κράτησαν ανοικτά όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τέλος έχει ζητήσει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα σχέδιά τους.

Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της καλεί τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία να δεσμευθεί στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων που κράτησαν ανοικτά όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στην ανακοίνωση της συγκεκριμένα αναφέρει:

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στήριξε τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων που κράτησαν ανοιχτά τα Μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) αν και παρέμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Οι δημοσιογράφοι έπραξαν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες και τους ακροατές των Μέσων του ιστορικού συγκροτήματος. Και το έπραξαν με το παραπάνω. Ήρθε λοιπόν η ώρα των διαχειριστών και της πλειοδότριας εταιρείας «ALTER EGO», να πράξουν όλα τα αυτονόητα για την ομαλή συνέχεια του Οργανισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.

Από τους ειδικούς διαχειριστές ζητάμε, το συντομότερο δυνατόν, την καταβολή των δεδουλευμένων. Να μην αγνοηθούν, αλλά να πληρωθούν, όλοι οι συνάδελφοι που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων που  άσκησαν το δικαίωμα επίσχεσης της εργασίας τους.

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία πρέπει να δεσμευθεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων που στήριξαν με προσωπικές θυσίες όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, ώστε να συνεχισθεί η κυκλοφορία τους και το ραδιόφωνο να μπορεί να μεταδίδει καθημερινά πρόγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου να μας ενημερώσουν λεπτομερώς για τα σχέδιά τους, να δεσμευθούν επίσημα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μας διαβεβαιώσουν ότι οι εφημερίδες και τα έντυπα του ΔΟΛ δεν πρόκειται να λείψουν από τα περίπτερα.

Το σημερινό (σ.σ.: Πέμπτη 10/8/17) κεντρικό άρθρο των «Νέων»

Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην Ιστορία του τόπου.

Η νέα εποχή για «Τα Νέα», «Το Βήμα» και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα.

Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον.

.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)