to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 06.09.2013

Κοινωνία

Το τελευταίο αντίο στον Αχιλλέα Παναγούλη

Αύριο στις 12.00 η πολιτική κηδεία του απο το Κοιμητήριο Ζωγράφου.


Η είδηση δεν θα μπορούσε παρά να σοκάρει αλλά και να σκορπίσει την θλίψη σε όσους τον γνώρισαν... Ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παναγούλης έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 38 ετών, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε στην Λεωφόρο Μεσογείων, έξω από την ΕΡΤ, εκεί όπου βρισκόταν κάθε βράδυ από τη νύχτα του «λουκέτου» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συμπαραστάτης και σύντροφος στους απολυμένους συναδέλφους.


Ως εργαζόμενοι του 105.5 στο Κόκκινο γνωρίσαμε τον Αχιλλέα από τον δρόμο, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας, στις οποίες στάθηκε πάντοτε αξιοπρεπής και μάχιμος, ακόμη και όταν η πίεση γινόταν ανυπόφορη.

Τον γνωρίσαμε στον δρόμο, στις κινητοποιήσεις κάθε κλάδου εργαζομένων που πλήττονταν, τον γνωρίσαμε στο Σύνταγμα, τον συναντήσαμε σε δύσκολες στιγμές καταστολής αλλά και σε κάθε νέα ή παλαιότερη κινηματική διαδικασία... Με την κάμερά του, ήταν πάντοτε εκεί...

Ο Αχιλλέας Παναγούλης εργαζόταν στην εφημερίδα «Εθνος» ως νυχτερινός συντάκτης. Του άρεσαν τα ταξίδια και τα ντοκιμαντέρ και στα άμεσα σχέδιά του ήταν η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με θέμα το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Ως εκ τούτο, το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Την θλίψη τους εξέφρασαν και τα σωματεία του Τύπου με ανακοινώσεις τους.

Οι εργαζόμενοι του 105.5 στο Κόκκινο εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας γι αυτή την απώλεια και συντασσόμαστε στην σπουδαιότερη κληρονομιά που μας άφησε, στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.


Αντί στεφάνων, έχει προταθεί να δοθούν τα χρήματα στους Γιατρούς του Κόσμου, ή  στους φίλους του, για την αξιοποίηση του υλικού του (σε συνεννόηση μαζί τους).

Πηγή: stokokkino.gr

Διαβάστε επίσης: Ο Αχιλλέας μας είναι νεκρός...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)