to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το τελεσίγραφο του Μασκ «αδειάζει» το Twitter

Η εταιρεία κλείνει προσωρινά τα γραφεία της για το προσωπικό


Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter αρνήθηκαν να υπογράψουν τη δέσμευση του Έλον Μασκ για περισσότερες ώρες εργασίας, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο για σκληροπυρηνικό Twitter ή αποζημίωση. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες από το προσωπικό επέλεξαν να φύγουν.

Η νέα έξοδος των εργαζομένων απειλεί την καλή λειτουργία της πλατφόρμας, σημειώνει η Washington Post προσθέτοντας πως έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των μηχανικών που ασχολούνται με κρίσιμα συστήματα. Επίσης, μεταξύ αυτών που υπάρχουν αναφορές ότι έφυγαν σε «κύματα» είναι οι εργαζόμενοι στο τμήμα πολιτικής εμπιστοσύνης και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας εκείνων που εργάζονται για τον εντοπισμό παραπληροφόρησης, ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ψεύτικων λογαριασμών και πλαστοπροσωπίας.

Σε μια πρώτη ένδειξη ότι ο αριθμός όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν ήταν μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν, ο Μασκ χαλάρωσε την εντολή του επιστροφής στο γραφείο που είχε ανακοινώσει πριν από μια εβδομάδα, λέγοντας στους υπαλλήλους την Πέμπτη ότι θα τους επιτραπεί να εργάζονται εξ αποστάσεως εάν οι διευθυντές τους μπορούν να διαβεβαιώσουν η συμβολή τους είναι σημαντική.

Στο μεταξύ η εταιρεία κλείνει προσωρινά τα γραφεία της για το προσωπικό. Σε ένα μήνυμα που επικαλείται το BBC, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Στο απόηχο των εξελίξεων, οι χρήστες του Twitter άρχισαν να προετοιμάζονται για το χειρότερο – ανταλλάσσοντας στοιχεία επικοινωνίας, προσπαθώντας να κατεβάσουν τα δεδομένα τους στο Twitter και δημοσιεύοντας πιθανές «τελικές αναρτήσεις» σε περίπτωση που ο ιστότοπος καταρρεύσει οριστικά.

Το #RIPTwitter, το #TwitterDown, το Mastodon και το Myspace ήταν όλα στα trends της πλατφόρμας μετά την λήξη της προθεσμίας για το τελεσίγραφο του Μασκ.

naftemporiki.gr

tags: twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)