to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 04.11.2021

Κοινωνία

«Τελεσίγραφα» από τους Μητροπολίτες Δωδώνης και Λέσβου προς τους ανεμβολίαστους

Σε αντίθεση με την άτολμη στάση της επίσημης κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους πιστούς, υπάρχουν εξαιρέσεις εντός των κύκλων της εκκλησίας


Σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ψηφοθηρικά το ζήτημα της θρησκευτικής πίστης, αφήνοντας εκτός νέων μέτρων τους ναούς, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (φωτογραφία) υπογραμμίζει ότι «πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο μητροπολίτης Δωδώνης υποστήριξε ότι πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι αντίστοιχα μέτρα πρέπει να ληφθούν και για τους ανεμβολίαστους ιερείς επισημαίνοντας «όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

« Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος. «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

Ο μητροπολίτης έστειλε τελεσίγραφο και προς τους ανεμβολίαστους ιερείς του, όπως έκανε και ο μητροπολίτης Μυτιλήνης.

Το τελεσίγραφο του μητροπολίτη Λέσβου σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς

Ο μητροπολίτης Λέσβου Ιάκωβος απέστειλε τελεσίγραφο σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς (από τους 83 που υπάρχουν συνολικά στο νησί) να κάνουν το εμβόλιο εντός της εβδομάδας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε καθεστώς αργίας άνευ αποδοχών.

Πληροφορίες από το νησί, μάλιστα, αναφέρουν ότι πρόσφατα κληρικός θετικός στον κορονοϊό πραγματοποίησε εσπερινή λειτουργία σε χωριού του νησιού προκαλώντας διασπορά του ιού στον πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε «Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)