to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 25.10.2018

Κοινωνία

Παύθηκε από εθνοφύλακας ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης Παν. Μπαντέμης

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα ο καταδικασθείς από τη Δικαιοσύνη Παναγιώτης Μπαντέμης παύει να έχει την ιδιότητα του Εθνοφύλακα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Φωτογραφία: Στον κύκλο ο Μπαντέμης ως πυρηνάρχης Δράμας με τον αρχηγό του Μιχαλολιάκο.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα ο καταδικασθείς από τη Δικαιοσύνη Παναγιώτης Μπαντέμης παύει να έχει την ιδιότητα του Εθνοφύλακα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ο Παναγιώτης Μπαντέμης, πρώην "πυρηνάρχης" Δράμας της Χρυσής Αυγής και εθνοφύλακας του ελληνικού στρατού, καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την οργανωμένη επίθεση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο, στο Μεταξουργείο, το 2011.

Άλλη μία τελεσίδικη απόφαση προστίθεται στον εγκληματικό τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, μετά και την εκδίκαση της έφεσης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργανωμένης επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ηπειρο στο Μεταξουργείο το 2011. Μία ενδεικτική υπόθεση η οποία περιλαμβάνεται και στη δικογραφία της μεγάλης δίκης.

Συγκεκριμένα, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 2011, 10μελές τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τότε πυρηνάρχη της, Παναγιώτη Μπαντέμη, και όπως κατόπιν αποδείχτηκε και εθνοφύλακας του ελληνικού στρατού, επιτέθηκε στις δύο μεσήλικες γυναίκες. Ο Μπαντέμης τις ρώτησε αν είναι Αλβανίδες και όταν εκείνες απάντησαν ότι είναι Ελληνίδες, τους ζήτησε ταυτότητες. Οι γυναίκες αρνήθηκαν να τις επιδείξουν και τότε οι δράστες τις χτύπησαν άγρια και απέσπασαν την τσάντα της πρώτης γυναίκας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν και το κινητό της δεύτερης.

Γι’ αυτές τους τις πράξεις καταδικάστηκαν πρωτόδικα ο Μπαντέμης και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Alexander Steven James (ερήμην) και Γεώργιος Φουρνάρος και παράλληλα είχε αναγνωριστεί και το ρατσιστικό τους κίνητρο. Κι ενώ το Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απορρίψει τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, στέλνοντας τους καταδικασθέντες στη φυλακή, οι Μπαντέμης και Φουρνάρος, κατάφεραν αργότερα να εξασφαλίσουν την αναστολή της ποινής τους.

Χθες, Τρίτη, εκδικάστηκε η έφεση, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές που διεκδικούσαν και έπαιρναν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι και δεν εμφανίστηκαν σε κανένα στάδιο αυτής της δίκης. Το Τριμελές Εφετείο τους έκρινε ενόχους για τις κατηγορίες της ληστείας, της απόπειρας ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τους επέβαλε δέκα χρόνια κάθειρξης κι έτσι επιστρέφουν στη φυλακή. Ωστόσο η κατηγορία της οπλοφορίας παραγράφηκε, ενώ το δικαστήριο τους αθώωσε για την κατηγορία της οπλοχρησίας, βασιζόμενο στην κατάθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

Την ικανοποίησή τους «για το γεγονός ότι τα πραγματικά περιστατικά αποδείχτηκαν και έγιναν δεκτά από το δικαστήριο» εκφράζουν οι Μαρία Σπηλιωτακάρα και Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες που είχε αναλάβει την υπόθεση ήδη από τον πρώτο βαθμό. «Θεωρούμε δίκαιη την ποινή που επιβλήθηκε.

Προβληματική υπήρξε μόνο η αποδοχή των ισχυρισμών του τεχνικού συμβούλου των δραστών», επισημαίνουν.


Μιχαλολιάκος-Κασιδιάρης κάνουν πως δεν ξέρουν τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Μπαντέμη, οι φωτογραφίες τούς διαψεύδουν

Ο Μπαντέμης δίνει συνέντευξη ως πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής.

 

Όπως και σε όλες τις προηγούμενες καταδίκες για τις εγκληματικές ενέργειες στελεχών και μελών της, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής υποδύεται την άσχετη για την τελεσίδικη καταδίκη του πρώην πυρηνάρχη Δράμας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Μπαντέμη.

Δυστυχώς όμως το φωτογραφικό υλικό είναι αδιάσειστος μάρτυρας για τη σχέση του Μπαντέμη, όχι απλώς με τη Χρυσή Αυγή της οποίας υπήρξε στέλεχος την επίδικη περίοδο (2011), αλλά και με τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο.

Εδώ, για παράδειγμα, εικονίζεται ο Μπαντέμης με τον Μιχαλολιάκο σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Στις επόμενες τρεις φωτογραφίες εικονίζεται ο Μπαντέμης (με την κόκκινη βερμούδα) σε “εθνικιστική κατασκήνωση” της Χρυσής Αυγής με εκπαιδευτή τον Κασιδιάρη. Διακρίνεται επίσης ο Ματθαιόπουλος:

Ο Μπαντέμης με την κόκκινη βερμούδα. Αριστερά στη φωτογραφία ο Κασιδιάρης, δεξιά ο Ματθαιόπουλος.

Ο Κασιδιάρης εκπαιδεύει, Μπαντέμης και Ματθαιόπουλος παρακολουθούν.

Ο Μπαντέμης συμμετείχε στις ομάδες κρούσης που δρούσαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μια τέτοια ομάδα κρούσης χτύπησε τις δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία στο Μεταξουργείο τον Οκτώβρη του 2011.

Ο Μπαντέμης συμμετείχε σε πλήθος δράσεων της Χρυσής Αυγής και σε πολλές φωτογραφίες εικονίζεται με τα διακριτικά της οργάνωσης.

Στο κέντρο της Αθήνας, δρούσε μαζί με τον έτερο καταδικασμένο πρώην Χρυσαυγίτη και υποψήφιο βουλευτή Ηλία Κολιόπουλο, γνωστό και ως “Πλαπούτα”, που συμμετείχε σε πλήθος ρατσιστικών επιθέσεων (έχει καταδικαστεί για μία από αυτές κατά το πογκρόμ του Μαϊου του 2011 μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη). Στις ακόλουθες φωτογραφίες φαίνεται τόσο ο Κολιόπουλος όσο και ο συγκατηγορούμενος του Μπαντέμη Alexander Steven James, γνωστός ελληνοαμερικανός skinhead με δράση στην Καλλιθέα:

Ο Μπαντέμης δίπλα στον Κολιόπουλο.

Ο Alexander Steven James με τη χαρακτηριστική κόμμωση. Εικονίζονται Μπαντέμης και Κολιόπουλος.

Η Χρυσή Αυγή παλιότερα διαφήμιζε τα “κατορθώματα” του “συναγωνιστή”, για παράδειγμα όταν είχε αντιπαρατεθεί με ειδικευόμενο γιατρό στο νοσοκομείο της Δράμας:

Σήμερα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κάνει πως δεν ξέρει ποιος είναι ο Μπαντέμης και υποδύεται την “άσχετη” με την καταδίκη του. Ωστόσο, η υπόθεση της ληστείας των δύο γυναικών είναι μια από τις δεκάδες συσχετισμένες υποθέσεις στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και το δικαστήριο ανέγνωσε τόσο τα σχετικά έγγραφα όσο και την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Η τελεσίδικη καταδίκη του Μπαντέμη αποτελεί, έτσι, μια περαιτέρω επιβεβαίωση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και του κατηγορητηρίου σε βάρος της ηγεσίας της.

Πηγή: tvxs.grjailgoldendawn

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)