to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 11.05.2012

Κοινωνία

ΤΕΙ Πειραιά: Χωρίς λεφτά δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εισακτέους

Την έντονη διαμαρτυρία του για τον μεγάλο αριθμό των εισακτέων στο ΤΕΙ Πειραιά εξέφρασε ο πρόεδρός του, Λαζ.Βρυζίδης.


Με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας, Γ.Μπαμπινιώτη, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά δηλώνει ότι το ίδρυμα «αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους αυτούς τους εισακτέους χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες».

Και συνεχίζει: «Η εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με αυτή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας, οδηγεί το ίδρυμά μας στην εξαθλίωση χωρίς δυνατότητα άσκησης της αποστολής του και του ρόλου του».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά επισημαίνει ότι μέσα σε αυτήν τη συγκυρία -και προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ένα ανεκτό επίπεδο- πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας την εισαγωγή για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, 760 φοιτητών στα τμήματα ειδικότητας. Αντ' αυτού το υπουργείο ενέκρινε την εισαγωγή 1.075 φοιτητών.

Μάλιστα στην επιστολή του επισημαίνει: «Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο σας, ακολουθώντας πάντα την ίδια πολιτική με τα προηγούμενα χρόνια, ενέκρινε την εισαγωγή 1.075 φοιτητών στο ΤΕΙ Πειραιά που με αυτούς που εισάγονται με τις ειδικές κατηγορίες ανέρχονται συνολικά στους 1.500 περίπου φοιτητές».

Η αδυναμία του ΤΕΙ να ανταποκριθεί στην εκπαίδευση  των παραπάνω εισακτέων έγκειται στο ότι σύμφωνα με τον κ. Βρυζίδη «το ΤΕΙ Πειραιά, όπως και όλα τα ιδρύματα της χώρας τα τελευταία χρόνια, υποχρηματοδοτούνται εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης».

Ο κ. Βρυζίδης προσέθεσε ότι η κατάσταση χειροτερεύει «και από το γεγονός της συνεχούς αποχώρησης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς δυνατότητα αντικατάστασής του από νέες προσλήψεις».

«Συγκεκριμένα από 260 τακτικά μέλη Ε.Π., υπηρετούν σήμερα στο ΤΕΙ Πειραιά μόνο 152 και από 600 περίπου μέλη επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών έχουν εγκριθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13, μόνο 100» συμπλήρωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)