to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 29.11.2019

Πολιτική

«Τεχνοκράτες στο τιμόνι των νοσοκομείων», τι, όχι;

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε τους 112 νέους διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Περίμενε κανείς να δει έμπειρους τεχνοκράτες; Λογικό αν λάβουμε υπόψιν τις προεκλογικές τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περίμενε να δει κανείς νέους επιστήμονες από το χώρο της υγείας; Πάλι λογικό αν αναλογιστούμε τις εξαγγελίες της ΝΔ για brain gain


Όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε. Αντίθετα με τις επιλογές της η ΝΔ, απέδειξε ότι πάνω απ' όλα μεγαλύτερη σημασία έχει ο κομματικός μηχανισμός, τί μου φέρνεις, τί σου τάζω, με άλλα λόγια.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τους νέους διοικητές.

Η περίπτωση Πατέρα
Τέως γυμνασιάρχης, μόνιμος υποψήφιος πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει περάσει και από τις λίστες του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας που  ήταν η επιλογή της ΝΔ για τη θέσα νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείο Καρδίτσας. Μετά τον σάλο που ακολούθησε τον διορισμό του, ο Κ. Πατέρας παραιτήθηκε.

Γιατρός με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλείου

Ο καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης είναι ο νέος διοικητής του ΠΑΓΝΗ. Σε βάρος του όμως εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις: έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για σοβαρό ιατρικό λάθος, ενώ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και αθώωθηκε σε δεύτερο βαθμό για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο λόγω αναβολών. 

Ηλίας Πλιόγκας, ή αλλιώς το αντι-σύριζα τρολ

Το βλέπουμε συχνά αυτό τελευταία (βλ. Αγαπηδάκη). Μάλλον η ΝΔ έχει θεσπίσει κάποιο σύστημα επιβράβευσης για την ρητορική χυδαιότητας και μίσους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. ο κ. Πλιόγκας, δάσκαλος στο επάγγελμα, διορίστηκε πρόσφατα διοικητής στο νοσοκομείο Ημαθίας

Πολιτευτής και δάσκαλος ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, υποψήφιος δήμαρχος Στυλίδας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στ. Ελλάδας και δεν εξελέγη ποτέ. Δάσκαλος που διατηρεί και οικογενειακή ταβέρνα στο χωριό του, στη Νεράιδα Στυλίδας, ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης!

Όχι, δεν είναι πλάκα: Πρώην προπονητής του Εδεσσαϊκού έγινε διοικητής νοσοκομείου

O πρώην προπονητής του Εδεσσαϊκού Γιάννης Ανδρίτσος διορίστηκε από την Νέα Δημοκρατία να αναλάβει διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς

Μιλούσε για «λαθροπιθήκους», έγινε διοικητής νοσοκομείου

Νέος διοικητής στο ΓΝ-ΚΥ "Ιπποκράτειο" στη Κω ορίστηκε ο Αναστάσιος Τσαχουργιανίδης. Ο κ. Τσαχουργιανίδης έχει διατελέσει πρόεδρος της Ν.Δ. Λέρου, πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλή. Η ακροδεξιά ρητορική είναι ιδιαιτέρως προσφιλής για τον νέο διοικητή, καθώς συχνά πυκνά κάνει λόγο για "λαθρομετανάστες", "λαθροεισβολείς", "μουσουλμάνους εισβολείς", ενώ δεν διστάζει να προβαίνει σε ομοφοβικά σχόλια.

Διοικητές νοσοκομείων δύο πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ

Συγκεκριμένα, στη λίστα βρίσκονται δύο πρώην προέδροι της ΝΟΔΕ, ο Ευάγγελος Ντάκουλας και ο Δημήτριος Σκανδάλης, που τοποθετήθηκαν στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και Πρεβέζης αντίστοιχα. 

Μακάρι η λίστα να τελείωνε εδώ αλλά αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να συμβεί. Φίλοι, συγγενείς, κουμπάροι και κουμπάρες βρίσκονται τοποθετημένοι σε θέσεις στη Δημόσια Υγεία επιβεβαιώνοντας τον ρουσφετολογικό χαρακτήρα της ΝΔ.

Αλλά είπαμε, τεχνοκράτες στο τιμόνι των νοσοκομείων

«Τι προτιμά ο κόσμος, να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες οι οποίοι θα λογοδοτούν και θα αξιολογούνται με βάση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλιότερη συνέντευξή του. 

Σε άλλη συνέντευξή στον Σκάι και στον διευθυντή, Αλέξη Παπαχελά, του είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση και ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να τοποθετήσει στις θέσεις αυτές πολιτευτές ή αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές.

Είχε αναφέρει συγκεκριμένα, «δεν πρόκειται ν’ ανεχτώ πολιτευτές διοικητές νοσοκομείων. Είμαστε σοβαροί; Αυτά με μένα δεν πρόκειται να γίνουν».

Αντιδράσεις από το εσωτερικό της ΝΔ

Αντιδρούν τα στελέχη της Ν.Δ. για τους διορισμούς διοικητών των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων και μιλούν για αναξιοκρατία.

Ακόμη μια αντίδραση έρχεται από τα Κύθηρα όπου η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μεγαλοκονόμου στη θέση του Διοικητή, προκάλεσε την αλυσιδωτή παραίτηση της προέδρου της Δημοτικής Τ.Ο. Κυθήρων, κας Αδαμαντίας Κορώνη. Με ανάρτησή της η κα. Κορώνη, αναφέρει ότι “διαφωνεί κάθετα” με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου Διοικητή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)