to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:47 | 13.06.2019

Διεθνή

«Ταυτότητα και Δημοκρατία» θα ονομάζεται πλέον η ακροδεξιά συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ευρωομάδα των Ακροδεξιών κι εθνικολαϊκιστικών κομμάτων (ιταλκή Λέγκα, Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό γερμανικό AfD) στο Ευρωκοινοβούλιο (με 73 μέλη) από σήμερα αλλάζει όνομα και από Enf-Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών θα ονομάζεται «Ταυτότητα και Δημοκρατία». Επικεφαλής της θα είναι ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της ιταλικής Λέγκας Μάρκο Τσάνι.


Ο νέος επικεφαλής εξέδωσε αμέσως μία ανακοίνωση για τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της ευρωομάδας: «η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία ριζική αλλαγή, που θα εγκαταλείπει τις λογικές που της επιβλήθηκαν έως σήμερα και που εμπαίζουν τους πολίτες. Εκείνοι που έχουν βλάψει αυτήν την Ένωση δεν μπορούν να υποστηρίζουν ότι θα την ανοικοδομήσουν. Απεναντίας, αυτός είναι ο σκοπός που πρέπει εμείς να επωμισθούμε».

Ο 32χρονος Τσάνι, από το Λοβέρε του Μπέργκαμο, που αναλαμβάνει επικεφαλής της νέας ευρωομάδας στη δεύτερη θητεία του στο Ευρωπαϊκό νομοθετικό όργανο, προσθέτει στο ίδιο κείμενο: «Εμείς είμαστε η πιο μεγάλη ευρωσκεπτικιστική ομάδα» στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως η αποχώρηση από το ευρώ και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα «δεν υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα αυτής της ομάδας, αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές».

Η Λέγκα, που εξέλεξε στο Στρασβούργο 28 έδρες είναι η πιο πολυπληθής αντιπροσωπεία στους κόλπους της νέας ευρωομάδας, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι ακροδεξιοί του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν και οι γερμανοί ακροδεξιοί του AfD. Μέχρι στιγμής η ομάδα αυτή απαριθμεί 73 ευρωβουλευτές και αναλογικά με τη δύναμή τους αποτελούν την πέμπτη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Repubblica, Il Corriere della Sera - ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)