to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 10.03.2014

Διεθνή

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους ύποπτους επιβάτες στο αγνοούμενο (ακόμη) αεροπλάνο

Πρόκειται για έναν από τους δύο που επιβιβάστηκαν με κλεμμένα διαβατήρια στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με τις μαλαισιανές Αρχές, αμφότεροι δεν είναι πολίτες της ασιατικής χώρας και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως εισήλθαν στη χώρα νόμιμα.


Tην πραγματικά ταυτότητα ενός εκ των δύο ατόμων που επιβιβάστηκαν με κλεμμένα διαβατήρια στο αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines εξακρίβωσαν οι Αρχές της Μαλαισίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της ασιατικής χώρας, Ταν Σρι Καλίντ Αμπού Μπακάρ.

Ο Επιθεωρητής προσέθεσε πως οι δύο ύποπτοι επιβάτες δεν είναι μαλαισιανοί και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως εισήλθαν στη χώρα νόμιμα. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως την υπηκοότητα του ταυτοποιημένου επιβάτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας δήλωσε πως οι δύο ύποπτοι επιβάτες έχουν ασιατικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, βάσει των φωτογραφιών που ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ.

Οι δύο εν λόγω επιβάτες αγόρασαν τα εισιτήριά τους ταυτόχρονα, με διαβατήρια που κλάπηκαν κατά τα τελευταία χρόνια στην Ταϊλάνδη

Άκαρπες ακόμα οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Boeing 777-200, που εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος) πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας,

Νωρίτερα, οι Αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν πως αντικείμενο που έμοιαζε με σωστική λέμβο και είχε εντοπιστεί στα νερά της Νότιας Σινικής δεν έχει σχέση με το αεροπλάνο.

Παράλληλα, ακόμα αναζητείται αντικείμενο που θύμιζε πόρτα αεροπλάνου και εθεάθη από υδροπλάνο το απόγευμα της Κυριακής.

Τούτων όλων δοθέντων, μοναδικό πραγματικό εύρημα που μπορεί να δώσει απαντήσεις για τη «μοίρα» του αεροσκάφους είναι οι δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες, μήκους 9 έως 15 χιλιομέτρων. που εντοπίστηκαν το Σάββατο, πάλι ανοιχτά του Βιετνάμ. Εντός της Δευτέρας αναμένεται να ληφθούν δείγματα από τις κηλίδες, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για καύσιμο αεροσκάφους.. Αγόρασαν επίσης εισιτήρια για την πτήση-σύνδεση από Πεκίνο προς Ευρώπη.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/253580/tautopoiithike-enas-apo-tou...

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)