to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 20.09.2019

Κοινωνία

Τάξις και θέαμα: Απομάκρυναν το κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων σε ζωντανή μετάδοση

Σε... ζωντανή μετάδοση από τον ΣΚΑΪ, δήμος Αθηναίων και αστυνομία απομάκρυναν το πρωί της Παρασκευής το ...κοντέινερ που είχαν βάλει αντεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων σε μια κίνηση τότε επανοικειοποίησης του χώρου από τους εμπόρους ναρκωτικών.


Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας απομάκρυναν νωρίς το πρωί της Παρασκευής από την πλατεία Εξαρχείων το κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί εκεί πριν από περίπου δύο χρόνια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Με τον ΣΚΑΪ να μεταδίδει ζωντανά την εντυπωσιοθηρική επιχείρηση, η γειτονιά παρέμεινε αποκλεισμένη από την αστυνομία σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του κοντέινερ, που τα γνωστά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε αγώνα να του προσδώσουν «εντυπωσιακά» επίθετα όπως «το ΚΕΠ των αναρχικών», «το κοντέινερ του Ρουβίκωνα» και άλλα παρόμοια.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης του κοντέινερ - ο ΣΚΑΪ δεν μας έχει διαφωτίσει αν αντιστάθηκε και πόσο... (το ΑΠΕ μάλιστα το σημειώνει: «Κατά την απομάκρυνση του κοντέινερ βρίσκονταν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο»...)

Η σημερινή επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής επέμβασης σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη παρέχοντας στέγη σε περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες - εκατό εκ των οποίων είναι παιδιά.

Τι περιείχε το κοντέινερ; Βιβλία

«Αυτό ήταν το περίφημο κοντέϊνερ-πολιτικό περίπτερο στην Πλατεία Εξαρχείων, που άχαραγα σήμερα στήθηκε ολόκληρη, στρατιωτικού τύπου, επιχείρηση με ένστολους με προτεταμένα όπλα και ασφαλίτες παντού για να το ξηλώσουν», γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά στα κοινωνικά δίκτυα, προσθέτοντας: «Τους ενοχλούσε βέβαια, γιατί ήταν και αυτό meeting point ανομίας: Βιβλία πούλαγε και αντάλασσε, βλέπετε! Εκθετήριο βιβλίων ήταν. Εγκληματική Πράξη, κακουργηματικού χαρακτήρα!»

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων και η ...αποφασιστικότητα Μπακογιάννη

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη», ενώ ανακοίνωση για το... μείζον θέμα εξέδωσε και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης για να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)