to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 23.05.2019

πηγή: documentonews.gr

Αυτοδιοίκηση

Τάσος Ταστάνης, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας: Ζοφερή, σκανδαλώδης και αντιδημοκρατική η διοίκηση Παπανικολάου

Ζοφερή, σκανδαλώδη και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο δήμο Γλυφάδας, ο υποψήφιος δήμαρχος, Τάσος Ταστάνης


Μιλώντας στο documentonews.gr, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ» κατακεραυνώνει τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου για την πολύκροτη υπόθεση των «πλαστών αποφάσεων». Σχολιάζει και την άνοδο των ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων ενώ παρουσιάζει και το σχέδιό του για την επόμενη μέρα. Όλα αυτά, στον απόηχο μιας «περίεργης» και «ύποπτης» διάρρηξης στο σπίτι του.

Κε Ταστάνη. Την Τετάρτη διέρρηξαν το σπίτι σας αλλά δεν έκλεψαν τίποτα, όπως έχετε δηλώσει. Τί ακριβώς συνέβη; Ξέρετε ποιοι μπορεί να κρύβονται από πίσω; Θεωρείτε ότι έγινε για να σας εκφοβίσουν;

Έγινε στο σπίτι μου μια περίεργη και ύποπτη διάρρηξη στις 9 το βράδυ της Τρίτης. Ήμασταν όλοι στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας. Έκαναν ένα σπίτι άνω κάτω, τα ρήμαξαν όλα. Δεν ξέρω τι έψαχναν να βρουν. Οι θρασύδειλοι «διαρρήκτες» εκμεταλλευόμενοι την απουσία μου και της οικογένειάς μου λόγω των προεκλογικών υποχρεώσεών μας, έκαναν το σπίτι ρημαδιό σαν κάτι να έψαχναν και απεχώρησαν ανενόχλητοι. Θα μπορούσα να πω ότι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα ή να με εκφοβίσουν.

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε την κατάπτυστη και ύποπτη ενέργεια των δραστών, διατρανώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν ούτε μας τρομάζουν. Με συλλογική προσπάθεια και δράση, θα διασφαλίσουμε τη διαφανή και δημοκρατική λειτουργία στο δήμο αντιπαρατιθέμενοι στους σκοτεινούς κύκλους που θέλουν να διασφαλίσουν ίδια συμφέροντα.

Ένα μήνυμα μόνο θέλω να στείλω προς τους απροσκάλεστους επισκέπτες: δεν φοβάμαι, δεν τρομοκρατούμαι και θα τον αλλάξουμε αυτό τον κόσμο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Ελεγκτικές αρχές και Δικαιοσύνη ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση επί δημαρχίας Γιώργου Παπανικολάου με τις καταγγελλόμενες ως πλαστές αποφάσεις στο Δήμο Γλυφάδας. Πού βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση; Έχει όντως ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ ο δήμος;

Πράγματι το αποκορύφωμα της σκανδαλώδους λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αποτελούν οι υποθέσεις ογδόντα και πλέον «δήθεν αποφάσεων» του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας.

Εμείς πρωτοστατήσαμε μαζί και με άλλες δυνάμεις του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στην αποκάλυψη της κατάστασης αυτής και στην καταγγελία τους τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στις αρμόδιες διοικητικές και ελεγκτικές αρχές.

Αν η Δικαιοσύνη, οι Ελεγκτικές Αρχές καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λειτουργούσαν πιο γρήγορα, πιθανότατα θα είχαμε ήδη έκπτωση του απερχόμενου Δημάρχου από το αξίωμά του. Αυτό σαφέστατα θα επηρέαζε το προεκλογικό σκηνικό σε βάρος του κ. Παπανικολάου και θα αποδείκνυε την άποψή μας για την «ζοφερή πολιτεία» του δήθεν «Ευρωπαίου και εκσυγχρονιστή» απερχόμενου Δημάρχου.

Έγκυρα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πόρισμα των Ελεγκτικών αρχών είναι καταπέλτης για τον απερχόμενο Δήμαρχο που σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη.

Καταρρέει έτσι «το αστραφτερό αλλά ψεύτικο περιτύλιγμα» που καλλιεργούν τα τοπικά ΜΜΕ για τον δήθεν πιο επιτυχημένο δήμαρχο της πόλης μας.

Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας θα καταδικάσουν με την ψήφο τους τις απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές του απερχόμενου Δημάρχου και θα δώσουν στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ» τη δύναμη να οδηγήσουμε την πόλη μας σε μια άλλη πορεία με Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Διαφάνεια.

Μιλάτε για σκανδαλώδη λειτουργία της νυν δημοτικής Αρχής. Εκτός την υπόθεση με της πλαστές αποφάσεις, έχουν δημιουργηθεί άλλα προβλήματα. Ποια είναι δηλαδή τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος σήμερα. Πώς θα κατορθώσετε να τα λύσετε; Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο;

Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ανατροπή της ζοφερής, σκανδαλώδους και αντιδημοκρατικής κατάστασης που επικρατεί στη λειτουργία του δήμου μας και η αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλους τους τομείς. Μια κατάσταση που έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα.

Στην σκανδαλώδη και αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Δημάρχου, έρχεται να προστεθεί η υπερβολική αυτοπροβολή του, η κατασπατάληση πιστώσεων σε έργα βιτρίνας και εκδηλώσεις αμφισβητούμενης (τουλάχιστο αν όχι απαράδεκτης) πολιτιστικής ποιότητας και η ανενδοίαστη και οπωσδήποτε καταδικαστέα οικειοποίηση όλων των εκτελούμενων ή χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων.

Εμείς θα κινηθούμε σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με τη σημερινή διοίκηση του δήμου Γλυφάδας όπου κυριαρχεί η αδιαφάνεια, ο αυταρχισμός, η κακοδιαχείριση, οι αναθέσεις σε ημέτερους και οι πελατειακές σχέσεις που εκτρέφει το στρεβλό πλειοψηφικό σύστημα με το οποίο έχει αναδειχθεί.

Με σχέδιο για διεκδίκηση από την πολιτεία των αναγκαίων υποδομών, με πολιτικές που θα στηρίξουν και θα ανορθώσουν την κοινωνία, με πρόνοια για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, τη στήριξη των νέων επιστημόνων, των επαγγελματοβιοτεχνών. Για μια πόλη πιο καθαρή με οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, μια πόλη με αντιπλημμυρική προστασία, μια πόλη με σύγχρονα δίκτυα, μια πόλη που θα ξεκινάει από τον Υμηττό και θα καταλήγει στη θάλασσα.

Οι πολίτες της Γλυφάδας πρέπει με την ψήφο τους να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της και να μας δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα με τα αυθαίρετα. Τι ακριβώς σκοπεύετε να πράξετε;

Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα τη διατήρηση του δημόσιου, δασικού χαρακτήρα των 11.000 στρεμμάτων και γενικά ολόκληρου του ορεινού όγκου του Υμηττού και την επαναφορά σε ισχύ της Υ.Α. του Υπουργείου Περιβάλλοντος του 2010 που καθόριζε τα όρια για τις ζώνες δασικής έκτασης στον Υμηττό εναντίον της οποίας είχαν προσφύγει ασύδοτοι καταπατητές και διεκδικητές εκτάσεων αλλά και δημοτικές αρχές όμορων δήμων.

Παλεύουμε μαζί με τους πολίτες για τη λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Είμαστε αντίθετοι με την οποιαδήποτε σκέψη οικοπεδοποίησης, κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων, ΚΥΤ και οποιαδήποτε άλλης δραστηριότητας που δεν συνάδει με τον δασικό χαρακτήρα του βουνού.

Διεκδικούμε:

· Την απομάκρυνση των καταπατητών από τις δασικές εκτάσεις και την αποκατάσταση του φυσικού και Δασικού τοπίου.

· Την απομάκρυνση των Κέντρων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τον Υμηττό στην Αργυρούπολη και στην Τερψιθέα στο τέρμα της οδού Ανθέων.

· Την αναδάσωση των 11.000 στρ. με οργανωμένη δενδροφύτευση, και την μετέπειτα οργανωμένη συντήρηση και προστασία των δέντρων.

· Τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων μπαζών και σκουπιδιών που βρίσκονται στο βουνό μέσα σε χαράδρες, ρέματα και δασικές εκτάσεις.

· Την πλήρη απαγόρευση της Ελεύθερης Βοσκής, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία και απομάκρυνση όλων όσων διατηρούν μαντριά.

Πάμε στο παραλιακό μέτωπο. Θα αλλάξει; Ποιο είναι το σχέδιο;

Η Κυβέρνηση έχει παραχωρήσει προς χρήση στο Δήμο μας (καθώς και σε άλλους όμορους δήμους π.χ. Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης), σημαντικό μέρος της παραλίας της πόλης. Ο Δήμος και οι πολίτες της Γλυφάδας - μαζί με τους κατοίκους των δήμων της νοτιοανατολικής Αττικής - πρέπει να διασφαλίσουμε από την Κυβέρνηση την απόδοση στους δήμους μας και την Περιφέρεια Αττικής όλου του παραλιακού μετώπου – μαζί και τις μαρίνες που έχουν εκχωρηθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ. Ταυτόχρονα πρέπει να μελετήσουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την ανάπτυξή της για το καλό των περιοχών μας διαφυλάσσοντας τη δημόσια χρήση ολόκληρης της παραλίας.

Εμείς στοχεύουμε στην ανάδειξη του συνόλου της παραλίας μας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, με προστασία των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών και δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με το Δασικό, Αρχαιολογικό ή διατηρητέο χαρακτήρα σημαντικών τμημάτων του παραλιακού μετώπου διαφυλάσσοντάς τα από την αδηφάγα προσπάθεια καταπάτησής και ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσής τους από τεράστια συμφέροντα.

Από κοινού οι ενεργοί πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς που νοιάζονται για αυτό τον τόπο, με επικεφαλής την Περιφέρεια, μπορούμε συντονισμένα να προωθήσουμε μια καλά μελετημένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση για το συμφέρον των πόλεών μας και των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Προετοιμαζόμαστε όμως ταυτόχρονα να αντιπαλέψουμε και να αποκρούσουμε τα μεγάλα κερδοσκοπικά «επενδυτικά» συμφέροντα που δε θα αφήσουν εύκολα να χαθεί από τα χέρια τους η υπόσχεση των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων για την ανάπτυξη της «Αττικής Ριβιέρας».

Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο δήμο σας, υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ακραίων φασιστικών στοιχείων; Ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναδυθούν ακόμα περισσότερο; Πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε;

Η δημοτική μας κίνηση, τα μέλη και τα στελέχη μας έχουν πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες και τις προσπάθειες που έγιναν στην πόλη μας τόσο για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας όσο και για το κτύπημα του ρατσισμού και του φασισμού.

Είχαμε και έχουμε πάντα ανοικτό μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή και το αυτοδιοικητικό της μόρφωμα την Ελληνική Αυγή που έχει εκπροσώπηση με ένα δημοτικό σύμβουλο στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν τόσο “αντισυστημικός” που πολύ γρήγορα στήριξε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παπανικολάου, επιφανές στέλεχος της ΝΔ και των τοπικών συμφερόντων.

Στις προσεχείς εκλογές όλα τα εθνικιστικά και ακροδεξιά μορφώματα (Φαήλος Κρανιδιώτης, Δημήτρης Καμμένος, Νικολόπουλος κ.λ.π. ως τη φασιστική Χρυσή Αυγή,) στηρίζουν το συνδυασμό του κ. Τάσου Γουργιώτη το ψηφοδέλτιο του οποίου συμπεριλαμβάνει ακόμη και υποστηρικτές της Χούντας που εκφράζουν δημόσια το θαυμασμό τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)