to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 12.11.2021

Πολιτική

Τάσος Πετρόπουλος: Ναι από το ΕΛΚ στην αύξηση του κατώτατου μισθού, όχι από τη ΝΔ

«Η ΝΔ είναι πρωτοπόρα στην Ευρώπη σε ότι αφορά το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων»


«Με την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέσπιση κατώτατου ευρωπαϊκού  μισθού, διακηρύσσεται το χτύπημα της ακραίας φτώχειας και των ανισοτήτων. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η ευρωπαική οικογένεια που είναι ενταγμένη η ΝΔ, υποστήριξε την συγκεκριμένη θέσπιση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη την καταψήφισε. Αυτή η ενέργεια καθιστά τη ΝΔ στην πρωτοπορία των δυνάμεων που χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή του κοινοβουλίου, υποστήριξε τις δέκα θεμελιακές τροπολογίες που έβαλε ο Κώστας Αρβανίτης για να συμβάλλει στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την εισήγησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνδέει και δεν εξαρτά την αύξηση του κατώτατου μισθού με το επίπεδο παραγωγικότητας και το ΑΕΠ της χώρας.

Πριν λίγο καιρό ο οικονομολόγος Ντειβιντ Κάρντ που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών υποστήριξε την παραπάνω θέση που είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής πρακτικής συντασσόμενη με την μειοψηφία της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι η  πλειοψηφία των επιχειρήσεων, κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν συμφέρον από την πολιτική της ΝΔ, γιατί συρρικνώνεται το εισόδημα και οι δείκτες της οικονομίας. Η πολιτική της ΝΔ είναι αντιπαραγωγική, είναι η πολιτική της φτώχειας και της λιτότητας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύριος Χατζιδάκης, από τον Μάρτιο στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστήριξε ότι “να δούμε αν θα γίνει κιόλας ο κατώτατος ευρωπαϊκός μισθός”. Οι επιφυλάξεις του δεν ήταν απόρροια αγωνίας, αλλά βεβαιότητας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσει ο κατώτατος ευρωπαϊκός μισθός στο ευρωκοινοβούλιο. Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι ένας εκ των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε τον κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό.

Η κυβέρνηση και ο κ Χατζηδάκης, θα πρέπει να ευέβρουν επιχειρήματα αν θα ωφελήσει την Ελλάδα, η αντίθεση σε αυτό που η Ευρώπη προωθεί. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να πάρουν πάνω τους το θέμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)