to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 09.11.2015

πηγή: skai

Διεθνή

Ταραχές σε κέντρο κράτησης προσφύγων στην Αυστραλία

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου ενός 30χρονου ιρακινού μετανάστη που έφυγε από το κέντρο κράτησης και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός στο χείλος ενός γκρεμού.


Ταραχές ξέσπασαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Αυστραλίας στην Νήσο των Χριστουγέννων, μετά το θάνατο ενός άντρα, με την κατάσταση στην περιοχή να παραμένει τεταγμένη. 

Kαταστράφηκαν ιατρικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ οι φύλακες του κέντρου έφυγαν για λόγους ασφαλείας. 

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε «Οι φρουροί εγκατέλειψαν το κέντρο και τώρα οι μετανάστες το μόνο που έχουν να περιμένουν είναι το αναπόφευκτο, την άφιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας ή της ένοπλης ομάδας δράσης έκτακτης ανάγκης».

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου ενός 30χρονου ιρακινού μετανάστη που έφυγε από το κέντρο κράτησης και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός στο χείλος ενός γκρεμού. 

Οι μετανάστες άναψαν φωτιές διαμαρτυρόμενοι για τη στασιμότητα των διαδικασιών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που σκοτώθηκε βρισκόταν εκεί από το 2010, περιμένοντας να εξεταστεί η περίπτωσή του και να του δοθεί άσυλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε προσπαθήσει πολλές φορές να αυτοκτονήσει. 

Το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Νήσο των Χριστουγέννων είναι ένα από τα πολλά κέντρα αυτού του τύπου που λειτουργούν στην Αυστραλία. 

Εκεί κρατούνται οι αιτούντες άσυλο στη χώρα, έως ότου να κριθούν οι αιτήσεις τους. Στεγάζονται επίσης και Νεοζηλανδοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν απέλαση από την Αυστραλία.

Το νησί βρίσκεται στα ανοιχτά του Ινδικού Ωκεανού, πιο κοντά στην Ινδονησία, παρά στην Αυστραλία και έχει πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)