to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 04.11.2020

Πολιτική

Τάνια Ελευθεριάδου: Η κυβέρνηση είναι γενναιόδωρη στον... αυτοθαυμασμό

...αλλά φειδωλή στη στήριξη της οικονομίας


Όπως τονίζει στη δήλωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει, για μία ακόμα φορά, ότι τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και λαμβάνει μέτρα κατόπιν εορτής. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι χειρότερα και από εκείνα του Απριλίου, τα οποία οδήγησαν σε ύφεση 15,2%, εκτίναξη της ανεργίας στο 21,2%,  1 στους 8 εργαζόμενους να έχει αμοιβή μέχρι 200 ευρώ και 1 στις 3 επιχειρήσεις μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού. Ήδη οι επαγγελματικοί φορείς της εστίασης, του λιανεμπορίου, του θεάματος και του τουρισμού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για λουκέτα, ανεργία και ακραία φτώχια.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την τραγική κατάσταση μπροστά στην οποία θα βρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις που από χθες ανέστειλαν τη λειτουργία τους είναι χαρακτηριστική των προτεραιοτήτων της.

Οι αναβολές πληρωμών, όπως του ΦΠΑ για τον Νοέμβριο, δεν επαρκούν με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταχρεωθούν και τους περιμένει ο πτωχευτικός ως απειλή.

Η Κυβέρνηση και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές επιδίδονται σε μία ατέρμονη προσπάθεια να δείξουν το μαύρο ως άσπρο, κάνοντας προσθέσεις που προκαλούν θλίψη στους επιχειρηματίες.

Η αλήθεια είναι πικρή:

-Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης  αναγκάζονται σε κλείσιμο( εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον πολιτισμό κ.λπ.)

-Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες.

-Καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους.

-Μόνο επανάληψη της επιδότησης της ανεργίας, του επιδόματος φτωχοποίησης των 534 ευρώ, και της ασπιρίνης των αναστολών πληρωμών, που δεν καλύπτουν καν τις τρέχουσες οφειλές πλην ΦΠΑ Νοεμβρίου

Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της  7,5 δισ. ευρώ  από το ΕΣΠΑ τον περασμένο Απρίλιο για να χρηματοδοτήσει κάθε δράση αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς κανένα κόστος για τα δημόσια ταμεία, επιλέγοντας να μην το χρησιμοποιήσει. Όπως δεν αξιοποιεί το νέο εργαλείο της Κομισιόν που αφορά  τις επιχειρήσεις που έχουν τουριστική δραστηριότητα και αφορά την ενίσχυση του σταθερού τους κόστους ακόμα και βάσει των εκτιμώμενων ζημιών της επόμενης χρονιάς, με ποσά έως 3 εκατομμύρια ευρώ ανά επιχείρηση.

Η κυβέρνηση και οι κατά τόπους βουλευτές της πρέπει να σοβαρευτούν. Ας αφήσουν τη δημιουργική αριθμητική, την οποία μόνο τα τρολ τους χειροκροτούν και ας απαντήσουν με σαφήνεια για το πως θα στηρίξουν ουσιαστικά και επαρκώς τους επιχειρηματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αφανισμό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)