to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τάματα, με κεφαλαία γράμματα

«Απελπισία και εγκλωβισμό φανερώνουν όλες οι κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 24ωρα. Η δε νουθεσία του προς την κυβέρνηση για το πού θα πρέπει να διανείμει το πλεόνασμα αποτελεί πλεόνασμα υποκρισίας»


Απελπισμένο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Απελπισία και εγκλωβισμό φανερώνουν όλες οι κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 24ωρα. Η δε νουθεσία του προς την κυβέρνηση για το πού θα πρέπει να διανείμει το πλεόνασμα αποτελεί πλεόνασμα υποκρισίας. Η ΝΔ όχι μόνο καταψήφισε στο τέλος του 2016 το εφάπαξ βοήθημα προς τους συνταξιούχους, αλλά και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί εκτός της συμφωνίας με τους δανειστές. Στους δανειστές τάζεται από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ για να πέσει η κυβέρνηση. Υιοθέτησε τις πιο ακραίες από τις απαιτήσεις των πιο ακραίων εκ των δανειστών μήπως και του γίνει το χατίρι της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απελπισμένος γιατί εγκλωβίστηκε στο αφήγημα των εσωκομματικών υποστηρικτών του. Εξελέγη με την υποστήριξη του Σαμαρά. Ο Σαμαράς ζει με το διακαή πόθο της "δικαίωσης" και της "αριστερής παρένθεσης". Έτσι όλο το αφήγημα της ΝΔ παρακολουθούσε αυτή τη λογική και είχε ως μόνιμη επωδό το αίτημα για εκλογές. Μάταια ο πρόεδρος της ΝΔ τις τελευταίες μέρες αναζητεί αφήγημα για την επόμενη μέρα. Επένδυσε τόσο πολύ στην καταστροφολογία και σήμερα που οι βουλευτές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το αμείλικτο ερώτημα της κοινωνίας "μα ούτε τα θετικά αντίμετρα δεν θα ψηφίσουν;" δεν έχει απάντηση και απλά... "μοιράζει" το πλεόνασμα.

Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Γιατί, όταν έχει υποστηρίξει ότι το χρέος δεν αποτελεί το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, το κόμμα του θα παρακολουθεί τις συζητήσεις για τη διευθέτησή του. Αμήχανα και απελπισμένα. Ούτε η επιθυμία έγινε πραγματικότητα, ούτε αφήγημα έχει και στέκει απογυμνωμένος ως αυτό που πραγματικά είναι και τον γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική κοινωνία: νεοφιλελεύθερος, κακομαθημένος γόνος και αγαπημένο παιδί των ελίτ. Σε όλα αυτά προστίθενται και όσα θα αποκαλυφθούν στις εξεταστικές επιτροπές.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι τόσο ευλογημένος, όσο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Το δικό του τάμα δεν απέδωσε, ούτε με το προξενιό των δανειστών. Και τώρα δεν μπορεί να ταχθεί ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στον Σόιμπλε μήπως και γλιτώσει την εσωκομματική αμφισβήτηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)