to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 10.01.2023

Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Απάντηση στο δημοσίευμα του Βήματος διά της... ΕΛ.ΑΣ

Την Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να απαντήσει στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ενώ εκείνος τηρεί σιγή ιχθύος - «Απολύτως προβλεπόμενα» τα μέτρα προστασίας του, ανακοίνωσαν οι υφιστάμενοί του


Κουβέντα δεν είπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος για το σκληρό δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου του Βήματος, στο οποίο ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. αναφέρεται ως ο «Μπάρακ Ομπάμα» της κυβέρνησης. Ο λόγος είναι τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας που απολαμβάνει ο ίδιος, τα οποία περιλαμβάνουν έναν «πρωτοφανή στρατό τουλάχιστον 150-160 αστυνομικών». 

Διαβάστε: Άγρια επίθεση του «Βήματος» στον Θεοδωρικάκο: Ο «στρατός» που τον φρουρεί και τα τζιπ

Να δικαιολογήσει τα όσα αναφέρει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη επιχειρεί η αστυνομία και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωση το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προχωρά το ίδιο στην ανάληψη της ευθύνης για το μέγεθος του προσωπικού που συνοδεύει τον κ. Θεοδωρικάκο.

Μάλιστα, ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας «συνήθως προβλεπόμενα» και «αναβαθμισμένα».

Σημειώνεται, πως στο δημοσίευμα του Βήματος αναφέρεται πως:

55 αστυνομικοί (15 που αφαιρέθηκαν από τη ΔΙΑΣ μεταξύ τους) απασχολούνται «στο γραφείο του υπουργού για διάφορες εργασίες και ως συνοδοί ασφαλείας στις μετακινήσεις του»

4 ή 5 οχήματα τζιπ μεγάλου κυβισμού αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του

103 άτομα συνολικά (45 άνδρες των ΜΑΤ περίπου, 40 στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, στελέχη άλλων υπηρεσιών) απασχολούνται στη φύλαξη της κατοικίας του στην Αττική, του γραφείου του και του εξοχικού του στη Λακωνία

6 αστυνομικοί φυλάνε την άδεια εξοχική του κατοικία στη Μάνη Λακωνίας

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου -σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:

Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη - όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου - ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.

Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)