to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 02.06.2023

Πολιτική

Τάκης Παπαϊωάννου: Η ΝΔ έχει κάνει φοροεπιδρομή μέσω των έμμεσων φόρων

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι η ανατροπή των συσχετισμών και η εγκαθίδρυση ενός ισχυρούς προοδευτικού πόλου για την υπεράσπιση των πολλών»


Ο υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αργολίδα, Τάκης Παπαϊωάννου κατά την παρουσία του στο ONE Channel, τόνισε:

“Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας χαροποιεί. Το σήμα που εξέπεμπε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν θολό και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο προεκλογικός διάλογος επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συνεργασιών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ άπλωνε το χέρι στα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, αυτά είχαν επιλέξει ως αντιπολιτευτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Νέα Δημοκρατία.”

“Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το πρόγραμμα, η ουσία του οποίου υποτιμήθηκε στον δημόσιο διάλογο” σημείωσε ο Τ. Παπαϊωάννου. Ενώ ξεκαθάρισε το εξής “Η ΝΔ το 2019 έλεγε καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί. Ο ΟΟΣΑ όμως σε έκθεση του λέει πως το εισόδημα των πολιτών μειώθηκε κατά 7,5% λόγω της υπέρμετρης φορολογίας. Η ΝΔ έχει κάνει φοροεπιδρομή μέσω των έμμεσων φόρων,  την ίδια στιγμή που ακόμη και η Κομισιόν καλούσε τα κράτη-μέλη να μειώσουν τους έμμεσους φόρους λόγο της εντεινόμενης πληθωριστικής κρίσης”.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάκης Παπαιωάννου έδωσε καθαρές απαντήσεις, καταρρίπτοντας τα fake news της ΝΔ “Ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς μέσω της φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρήσεων ενέργειας και των διυλιστηρίων. Από εκεί θα βρεθούν αυτά τα 3,5 δις που από προχθές έχει βγει η μονταζιέρα για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο λένε πως θα φορολογήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένο. Το 90% των επιχειρήσεων θα δουν μειώσεις στους φόρους μέσω της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και τους λιγότερους έμμεσους φόρους”.

Και έκλεισε λέγοντας πως "στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι η ανατροπή των συσχετισμών και η εγκαθίδρυση ενός ισχυρούς προοδευτικού πόλου  για την υπεράσπιση των πολλών."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)