to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 24.11.2018

Διεθνή

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν, μετά την ήττα του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος στις δημοτικές εκλογές

Η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προεδρία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, ενώ δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του πρωθυπουργού Γουίλιαμ Λέι


Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Γουίλιαμ Λέι δήλωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, μετά την ήττα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος στις σημερινές δημοτικές εκλογές.

“Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι. Λυπάμαι γι’ αυτό, ενώ υπέβαλα την παραίτησή μου στην πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, αποδεχόμενος την πολιτική ευθύνη,” έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος δε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην σελίδα του, στο Facebook.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από την προεδρία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα στις σημερινές δημοτικές εκλογές. Η ίδια δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του πρωθυπουργού Γουίλιαμ Λέι.

Οι σημερινές εκλογές προηγούνται των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν μετά από σχεδόν έναν χρόνο, ενώ οι εκλογείς λαμβάνουν μέρος και στο δημοψήφισμα για τον γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Τις εξελίξεις γύρω από τις εκλογές, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα παρακολουθεί άμεσα το Πεκίνο, με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν να έχει καταγγείλει την Κίνα, για προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος μέσω της άσκησης “πολιτικού εκφοβισμού,” αλλά και της διασποράς “ψευδών ειδήσεων.”

Από τις σημερινές εκλογές θα εκλεγούν περισσότεροι από 11.000 τοπικοί αξιωματούχοι σε δημαρχίες, αλλά και δημοτικά, κοινοτικά συμβούλια, ενώ η εκλογική μάχη στον δήμο της πόλης Καοσιούνγκ, θεωρούνται καθοριστικής πολιτικής σημασίας για το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), που ελέγχει την δημοτική αρχή της πόλης για δύο δεκαετίες.

Πηγή: Reuters via ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)