to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ταινίες καταστροφής παρακολουθεί για έμπνευση ο Αντώνης Σαμαράς

Μια σατιρική ματιά στην πολιτική πραγματικότητα


Χολυγουντιανές ταινίες καταστροφής παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αντλήσει φρέσκες ιδέες για τις ομιλίες του κατά της αντιπολίτευσης, αναφέρουν πηγές από τον στενό του κύκλο.

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός από καιρό παρακολουθούσε ντοκιμαντέρ και διάβαζε βιβλία για τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν συμβεί στον πλανήτη όπως η καταστροφή της Πομπηίας από τον Βεζούβιο, ο τυφώνας Κατρίνα ή ο μεγάλος σεισμός του 1556. Ωστόσο, θεωρώντας πως κατά την εκλογική περίοδο οι ομιλίες του προς τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι σε θέση να μεταδώσουν έντονη αίσθηση κινδύνου και να αποκτήσουν περισσότερο επιτακτικό χαρακτήρα, πρότεινε στους στενούς συνεργάτες του Χρύσανθο Λαζαρίδη και Φαήλο Κρανιδιώτη την διοργάνωση προβολών ταινιών καταστροφής.

«Αρμαγεδδών», «2012», «Γκοτζίλα», «Η καταστροφή της Νέας Υόρκης», «Παλιρροϊκό κύμα», «Ολέθρια σύγκρουση», «Πτήση 93», «Θαμμένοι κάτω από τα ερείπια» και «Το τέλος του κόσμου» είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των ταινιών που παρακολούθησαν σε «μαραθώνιες» προβολές ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Μάλιστα, φαίνεται πως ο λογογράφος του πρωθυπουργού, κ. Λαζαρίδης, κρατούσε αναλυτικές σημειώσεις των διαλόγων και των εντυπωσιακότερων σκηνών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις απομονώθηκαν ολόκληρες σεκάνς προκειμένου να αναλυθούν καρέ-καρέ.

Τέλος, όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο του «Κουλουριού» ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής: «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι της ιστορίας. Ο ελληνικός πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την καταστροφή του πλανήτη. Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται πως δεν συνειδητοποιούν το διακύβευμα. Είμαι αποφασισμένος να τους το καταστήσω σαφές, με παραδείγματα», κατέληξε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)