to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 04.12.2015

Διεθνή

Ταϊλάνδη: Σήμα κινδύνου από Ρωσία για τρομοκρατικές επιθέσεις

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ότι ειδοποιήθηκε από τη Ρωσία για τον κίνδυνο επιθέσεων από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εναντίον στόχων ρωσικών συμφερόντων, με την αποστολή στο έδαφος του βασιλείου δέκα σύρων μαχητών, στην αρχή της τουριστικής σεζόν στη χώρα, η οποία δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, ανάμεσά τους πολλούς Ρώσους.


"Επί του παρόντος δεν πρόκειται παρά για μια ανταλλαγή πληροφοριών" οι οποίες διαβιβάστηκαν από τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB (πρώην-KGB) και αυτές ελέγχονται", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σονγκπόλ Ουατανασάι σε συνέντευξη Τύπου στη Μπανγκόκ.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη γνησιότητα εσωτερικού εγγράφου της ταϊλανδικής αστυνομίας που φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου και ένδειξη "απόρρητο" και "επείγον", το οποίο αποκάλυψε χθες βράδυ η τοπική εφημερίδα Khaosod. "Η FSB μάς προειδοποιεί για πιθανή επίθεση του ΙΚ εναντίον στόχων ρωσικών συμφερόντων στην Ταϊλάνδη", γράφει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας σε σχέση με το σήμα που ελήφθη από τη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν στην Ταϊλάνδη, οι ρώσοι τουρίστες φθάνουν με γεμάτα τσάρτερ στη χώρα και κατακλύζουν τις παραλίες της, κυρίως στην Πατάγια, δύο ώρες δρόμος από την Μπανγκόκ.

Εκεί, σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο της ταϊλανδικής αστυνομίας, μετέβησαν δύο από τους δέκα Σύρους που έχουν διασυνδέσεις με το ΙΚ και φέρεται να έφθασαν στην Ταϊλάνδη μεταξύ 15 και 31 Οκτωβρίου 2015". Οι άλλοι φέρεται να πήγαν στη Μπανγκόκ και το Πουκέτ, άλλον πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός και κέντρο για επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς η Ταϊλάνδη είναι ένα "περιβάλλον πλούσιο σε στόχους", αναφέρει ο Αντονι Ντέιβις, αναλυτής σε θέματα ασφαλείας της IHS-Jane's που εδρεύει στη Μπανγκόκ.

Μέχρι σήμερα, η Ταϊλάνδη δεν είχε πληγεί από τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία και κυρίως από το ΙΚ. Μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες διεξάγουν ένοπλη αυτονομιστική εξέγερση στο νότιο άκρο της χώρας, αλλά καμιά σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία δεν έχει επισημανθεί.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)