to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 02.01.2021

Διεθνή

Ταϊλάνδη: Lockdown στην Μπανγκόκ μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων

Μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια θα κλείσουν από σήμερα στην Μπανγκόκ, ενώ θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης βάσει μιας σειράς νέων μέτρων που υιοθετήθηκαν για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.


Αν και η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εμφανίστηκε κρούσμα της covid-19 εκτός Κίνας στις αρχές του 2020, μέχρι τον Νοέμβριο είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας, με λιγότερα από 6.000 κρούσματα και 60 θανάτους.

Όμως η εμφάνιση κρουσμάτων στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Ταϊλάνδης τον προηγούμενο μήνα προκάλεσε μια ξαφνική άνοδο των μολύνσεων, οι οποίες πλέον έχουν εντοπιστεί σε 53 από τις 77 επαρχίες της χώρας.

Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας έχει εκτοξευθεί σε περισσότερα από 7.300.

Στην Μπανγκόκ, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 2.600 κρούσματα covid-19, οι τοπικές αρχές αντέδρασαν άμεσα επιβάλλοντας μερικό lockdown, το οποίο τίθεται σε ισχύ σήμερα.Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, οι χώροι όπου διεξάγονται αγώνες μποξ, κοκκορομαχίες αλλά και οι αίθουσες μασάζ, τα κέντρα αισθητικής και τα γυμναστήρια είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς.

Οι αρχές της Μπανγκόκ ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι τα δημόσια σχολεία της πόλης θα κλείσουν για δύο εβδομάδες.

“Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ακραία μέτρα όπως το lockdown ή η απαγόρευση της κυκλοφορίας, όμως χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό φάρμακο για να περιορίσουμε αυτό το νέο κύμα” της επιδημίας, δήλωσε ο Ταουεσίν Βισανουγιοτίν, εκπρόσωπος της ομάδας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι σε όλη τη χώρα θα ισχύσουν από τις 4 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου περιοριστικά μέτρα, ενώ θα κλείσουν και κάποιες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)