to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 13.08.2012

left.gr

Πολιτική

Ταχυδρομικοί Υπάλληλοι : Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛΤΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο στα κεντρικά όσο και στην περιφέρεια το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης εξήγγειλαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ.


Ο πρόεδρος των ταχυδρομικών, Γιώργος Βασιλόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνη και ανεκδιήγητη την απόφαση της κυβέρνησης για πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στα ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση εγείρει σοβαρά ερωτήματα.


Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, καθώς "δεν έχουν επιβαρύνει και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι και σε περιόδους κρίσης είναι βιώσιμα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες".

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία, τονίζοντας ότι "σε όλο τον πλανήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σ’όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".


Τέλος, οι ταχυδρομικοί εξήγγειλαν και νομικές κινήσεις με στόχο να μπλοκάρουν την απόφαση της ιδιωτικοποίησης, η οποία "θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών".


Διαβάστε επίσης:

Στο «σφυρί» ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ - Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και εθνικό έγκλημα






2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)