to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 19.10.2021

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξανά «σκαμνί» για τους κατηγορούμενους δείχνει ο Άρειος Πάγος

Το Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων είχε αποφασίσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος


Ανατροπή στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την οποία είχε κλείσει το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, καθώς είχε παύσει την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των εμπλεκομένων κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008 έως 2010. Σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά εφετειακής απόφασης που είχε κλείσει την υπόθεση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκηση αναίρεση της απόφασης και στέλνει την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  το οποίο θα αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση ως προς το σκέλος της απιστίας, που ήταν βασικό αδίκημα αλλά και το παρεπόμενο, δηλαδή το ξέπλυμα χρήματος.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης, που μελέτησε την απόφαση, έκρινε ότι εμπρόθεσμα και νομότυπα κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή η δήλωση που απαιτούσε ο τότε Ποινικός Κώδικας ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβρη του 2020 το δικαστήριο αθώωσε και τους 5 κατηγορουμένους και τις κατηγορίες καθώς σύμφωνα με την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, δεν προέκυψε απάτη σε βάρος του Δημοσίου για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης που αποδίδονταν στον πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος Άγγελο Φιλιππίδη, στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών εταιρειών του ΤΤ Μάριο Βαρότση και στους συνεργάτες του επιχειρηματία, Ιωάννη Ρόρρη και Αλεξανάνδρα Λιακόπουλου.

Σύμφωνα με την τότε εισαγγελική πρόταση τα μέλη του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν παραπλανήθηκαν καθώς γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ του κ. Κοντομηνά και του πιστωτικού ιδρύματος ενώ ούτε ο επιχειρηματίας παρουσίασε, είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του, ψευδή στοιχεία στα μέλη του ΔΣ. Κατά την εισαγγελέα η έκθεση της Deloitte που αφορούσε την αξία της εταιρείας Bestline συμφερόντων Κοντομηνά ήταν σωστή, δεν αντικρούστηκε από αντίθετη έκθεση και καλώς στηρίχθηκε το ΤΤ σε αυτήν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)