to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ταφόπλακα για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

«Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας οφείλει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ, ακυρώνοντας την εν λόγω απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ»



Στις 14/7/2020 αναπάντεχα ο ΔΟΑΤΑΠ, αποφάσισε να καταστρέψει την εξ αποστάσεως εξασφάλιση σημαντικών ακαδημαϊκών προσόντων μέσω των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από χώρες της αλλοδαπής.

Με λίγα λόγια, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη οι φοιτητές των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οφείλουν να μεταβούν στις έδρες των εκάστοτε πανεπιστημίων της αλλοδαπής τόσο για να παρακολουθήσουν δια ζώσης πλέον τις διαλέξεις των μαθημάτων, όσο και να πραγματοποιήσουν από εκεί τις τελικές εξετάσεις των εξαμήνων τους.

Μια απόφαση λοιπόν ταφόπλακα στην έννοια της εξ αποστάσεως παροχής ακαδημαϊκών προσόντων σε άτομα μάλιστα όπου δεν είχαν τη πολυτέλεια να παρακολουθήσουν κάτι αντίστοιχο σε μεγάλες ελληνικές πόλεις δια ζώσης, είτε λόγω δουλειάς, οικογένειας, άλλων υποχρεώσεων είτε και λόγω καταγωγής από δυσπρόσιτη επαρχιακή πόλη.

Σε τι αποσκοπούν όμως όλα αυτά σήμερα;

Η απάντηση είναι απλή.

Η Κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αναβαθμίσει (φέροντας κόσμο) στα εγχώρια ιδιωτικά κολλέγια, με τριπλάσια δίδακτρα και χαμηλότερο επίπεδο σπουδών από ένα αντίστοιχο πρόγραμμα της Κύπρου για παράδειγμα.

Μόνο που δεν σκέφτηκαν ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει ήδη τη ζωή τους σε κάποιο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό της αλλοδαπής και τώρα θα  αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να πάνε στο εξωτερικό ολοκληρώνοντας εκεί το υπόλοιπο των σπουδών τους.

Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας οφείλει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ, ακυρώνοντας την εν λόγω απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ ή έστω ό,τι ισχύσει να αφορά τους φοιτητές που θα τελειώσουν φέτος το προπτυχιακό τους, στρεφόμενοι πλέον σε κάποιο μεταπτυχιακό για τη συνέχεια των σπουδών τους.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις, οι εξ αποστάσεως μεταπτυχιακοί φοιτητές δε φταίνε σε τίποτα, ούτε θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο για να πλουτίσουν κάποιοι κολλεγιάρχες, φίλοι της Κυβέρνησης στην Ελλάδα!

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σερρών, μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband Socialists.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)