to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα Windows 10 σε παρακολουθούν -και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό!

Σε μια αποκάλυψη-έκπληξη προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Microsoft Joe Belfiore με δηλώσεις του στο PC World.com, όπου παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 συνεχώς παρακολουθεί πώς λειτουργεί αλλά και πώς το χρησιμοποιούν οι χρήστες.


Έπειτα, όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγονται στέλνονται στη μητρική. Και το πιο σημαντικό είναι πως αν και υπάρχει τρόπος να περιορίσεις τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο πυρήνας αυτών των πληροφοριών είναι αδύνατον να μη διαφύγει.

Ο ίδιος έσπευσε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας πως "όλα αυτά γίνονται για να απολαμβάνουν οι χρήστες ακόμη καλύτερη εμπειρία στους υπολογιστές τους, γιατί μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε αν το σύστημά μας δουλεύει ή αν έχει κρασάρει, αν οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης. Δεν το βλέπω τόσο ως θέμα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη, αλλά ως έναν άμεσο και αξιόπιστο τρόπο για να γνωρίζει η εταιρεία ποια κενά υπάρχουν και πώς να τα διορθώσει".

Είτε λοιπόν συμφωνείτε με τις προθέσεις του Belfiore είτε όχι, είναι απολύτως κατανοητό εάν ανησυχείτε. Εξ ορισμού, τα Windows 10 Home επιτρέπεται να καταγράφουν τη χρήση που κάνετε στο bandwith, να ενσωματώνουν στον υπολογιστή σας τις αναβαθμίσεις που εκτιμούν ότι χρειάζεστε, να προβάλλουν εφαρμογές στο αρχικού μενού (προς το παρόν προβάλλονται μόνο διαφημίσεις εφαρμογών), αλλά και να αποστέλλουν τις αλλαγές που κάνετε στο hardware πίσω στη Microsoft.

Τα καλά νέα είναι πως αν και ο κ. Belfiore δήλωσε πως δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαρροή δεδομένων σας στη Microsoft, υπάρχει λύση: Μπείτε στο Start menu>Settings>Privacy και απενεργοποιήστε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Τα άσχημα νέα είναι πως η Microsoft δεν πρόκειται να σταματήσει να παρακολουθεί τους χρήστες της, αν και ο Belfiore υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα ακούει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των χρηστών της, όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές της αγοράς...

tags: Windows

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)