to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 09.06.2020

Πολιτική

«Ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» λέει κυνικά ο Μηταράκης που επιμένει στις εξώσεις προσφύγων

Στη διάλεκτο του υπ. Μετανάστευσης: «ο καθένας έχει την ευθύνη να συντηρήσει τον εαυτό του. Πρέπει να βρει τη δικιά του κατοικία, να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό του όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες» - Δεν του περνά από το μυαλό ότι χρειάζονται υποστηρικτικές δράσεις των προσφύγων που θα βρεθούν στο δρόμο από τις 60 δομές στις οποίες θέλει να βάλει «λουκέτο»


Τη γνωστή δήλωσή του ότι στοχεύει να βάλει «λουκέτο» σε 60 δομές μεταναστών και προσφύγων μέχρι το τέλος του έτους, επανέλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «ο καθένας έχει την ευθύνη να συντηρήσει τον εαυτό του, πρέπει να βρει τη δικιά του κατοικία, να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό του». Ανάξιος του ονόματος του υπουργείου, ο Ν. Μηταράκης, των μαζικών εξώσεων, φανερώνει τουλάχιστον άγνοια του γεγονότος ότι  τα οργανωμένα κράτη δεν αφήνουν απλώς ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους αλλά διαμορφώνει υποστηρικτικό πλαίσιο. 

«Στοχεύουμε να κλείσουμε 60 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, από τις 92 που λειτουργούν και αφορούν σε ξενοδοχεία τα οποία είναι ένας τρόπος φιλοξενίας ιδιαίτερα ακριβός σε σχέση με άλλες εναλλακτικές» δήλωσε συγκεκριμένα  ο Ν. Μηταράκης μιλώντας στο Open Beyond και συμπλήρωσε ότι πιθανόν να χρειαστούν «ελάχιστες νέες δομές ανοιχτού τύπου» αντί για ξενοδοχεία.

«Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη να συντηρήσει τον εαυτό του. Πρέπει να βρει τη δικιά του κατοικία, να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό του όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες» τόνισε ο Ν. Μηταράκης, αντιπαραβάλλοντας ξανά τους πρόσφυγες - ανθρώπους δηλαδή με υστέρημα σε γλώσσα και προβληματική πρόσβαση στις ελάχιστες υποστηρικτικές υπηρεσίες -  με τους Έλληνες πολίτες - που παραπέμπει βέβαια συγκαλυμμένα σε ακροδεξιές κραυγές του τύπου «δεν κάνετε τίποτα για τους Έλληνες, αλλά για τους μετανάστες...» 

Ωστόσο, μέχρι και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει εκθέσει τον Ν. Μηταράκη για τις εξώσεις 11 χιλιάδων προσφύγων που έχει αρχίσει να υλοποιεί: «Το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να αποχωρήσουν από τη στέγασή τους χωρίς να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας ούτε μέτρα για να εξασφαλιστεί η αυτάρκειά τους μπορεί να οδηγήσει πολλούς στη φτώχεια και την αστεγία». Αλλά ο Ν. Μηταράκης κάνει ότι κωφεύει.

Με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)