to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 05.07.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Τα «αν» του Μητσοτάκη για την 13η σύνταξη και ο μαγικός αριθμός του 4% (βίντεο)

Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τη Ν.Δ. οι συνταξιούχοι. Ο αρχηγός της, Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σήμερα στον ΑΝΤ1 σχεδόν ότι είχε πει στην συνέντευξή του στον Alpha για την 13η σύνταξη.


«Σχεδόν» γιατί «ξέχασε» μια πολύ βασική προϋπόθεση που ο ίδιος είχε θέσει. Ότι θα πρέπει να έχουμε ανάπτυξη πάνω από το 4% για να δοθεί. Μάλλον έπαθε μια προεκλογική αμνησία και το απέκρυψε σήμερα από τους τηλεθεατές του κ. Παπαδάκη.

Επίσης στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν θα τη διατηρήσει δεν δεσμεύτηκε αλλά μίλησε για «πρόθεση».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή είναι η πρόθεση μας αλλά πρέπει να είμαστε σαφής και ειλικρινής με τους συνταξιούχους. Αυτό το έκτακτο επίδομα δινόταν στο τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να το δώσει τρεις μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Άρα για το 2019 το επίδομα αυτό έχει δοθεί. Αλλά για το 2020 θα δοθεί στο τέλος του 2020».

Θα δώσουν το "βοήθημα" που έλεγαν "ψίχουλα" μόνο αν πιαστεί  ανάτπυξη 4% !

Στον Alpha στην συνέντευξη στους 10 δημοσιογράφους όταν είχε ερωτηθεί και πάλι για την 13η σύνταξη είχε πει «εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέπουν».

Συγκεκριμένα είχε πει:  “θα δίνουμε ένα σταθερό βοήθημα σε ετήσια βάση, το οποίο θα δοθεί στο τέλος του επόμενου έτους, εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες μας το επιτρέπουν”.

Και είχε προσθέσει απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση: “αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε τον στόχο του 4%” και τόνισε ότι “δεν μπορεί να δεσμευτεί κανείς για έναν αναπτυξιακό στόχο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με την εικόνα που βλέπω από την αντίδραση των αγορών ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιτεύξιμος”.

Να σημειωθεί ότι η Κομισιόν στις 7 Μαϊου προέβλεπε την ανάπτυξη για τις χώρες της Ευρωζώνης κατά μέσο όρο στο 1,2% για το 2019.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει ως μόνιμο μέτρο την 13η σύνταξη που θα δίνεται κάθε Πάσχα, ενώ όπως και τα προηγούμενα χρόνια  αν υπάρχει υπερπλεόνασμα θα αναδιανέμεται και πάλι στους πολίτες όπως ήδη έχει πράξει στο παρελθόν.

Kατερίνα Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)