to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα «τοξικά ψέματα» του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σχολεία

Θα περιμένουμε την ημέρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας ή επίγνωσης, θα διαψεύδει ο ίδιος τον εαυτό του και θα γελοιοποιείται εκ νέου, ανακοινώνοντας μέτρα που σήμερα διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζονται ή συνιστούν "αντιπολιτευτική εξαχρείωση"


Με τα συνήθη τοξικά ψέματα που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις προτάσεις μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, να μιλήσει για πολιτική εξαχρείωση,  ασκώντας κριτική σε μέτρα που ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.  Ποιος ξέρει, μπορεί 6 μήνες μετά, να μάθουμε ότι κανείς κυβερνητικός ανευθυνουπεύθυνος δεν παρέλαβε μια αντίστοιχη μελέτη με αυτή των Τσιόδρα-Λύτρα, εν όψει της μετάλλαξης "Ο"...

Σε ό, τι αφορά στα σχολεία, ο "αμελέτητος" κ. Οικονόμου:

α) Επιβεβαιώνει πλήρως την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι  100.000 μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα άνω των 25 παιδιών και ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια, να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αραίωση αυτών τουλάχιστον των τμημάτων

β) Αποδεικνύει ότι  συναγωνίζεται επάξια την ανεκδιήγητη υπουργό Παιδείας στο ψέμα και στη διαστρέβλωση με τον απίθανο  ισχυρισμό ότι ΔΕΝ υπερμεταδίδεται ο ιός στα σχολεία.  Σε μια περίοδο  μάλιστα, που με πάνω από 100.000 μολύνσεις από τότε που άνοιξαν φέτος τα σχολεία,  έχουμε ξεπεράσει τις 80.000 που είχαν διαπιστωθεί τους προηγούμενους 18 μήνες της πανδημίας! Και μονο την τελευταία εβδομάδα να σκαρφαλώνουν τα κρούσματα στο 27% επί του συνόλου,  στην ηλικιακή κατηγορία 4-18 ετών.

Θα αρκούσε αυτή και μόνο η αναμφισβήτητη αλήθεια, για να επιστρέψουμε τον χαρακτηρισμό "αχρείος" στον κ. Οικονόμου. Δεν θα το κάνουμε.

Θα περιμένουμε την ημέρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας ή επίγνωσης, θα διαψεύδει ο ίδιος τον εαυτό του και θα γελοιοποιείται εκ νέου, ανακοινώνοντας μέτρα που σήμερα διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζονται ή συνιστούν "αντιπολιτευτική εξαχρείωση".

Ή,  όταν η κυβέρνησή του θα ανακοινώνει την κατάργηση της άκρως επικίνδυνης και εξωφρενικής  ρύθμισης των 50%+1 νοσούντων μαθητών, προκειμένου να κλείνει ένα σχολικό τμήμα.

Ο Τάκης Κατσαρός είναι συνεργάτης της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)