to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:16 | 20.10.2012

Κοινωνία

Τα «like» θα «προδίδουν» τους χρήστες σε εταιρείες

Δημοσίευμα του περιοδικού AdWeek αναφέρει πως πολύ σύντομα οι εταιρείες και brands που διατηρούν σελίδα στο Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποιες σελίδες κάνουν «like» οι χρήστες τους.


Υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει ήδη, έστω και αν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία έχουν μόνο συγκεκριμένοι λογαριασμοί εταιρειών.
Με λίγα λόγια, αν κάνετε «like» στη σελίδα κάποιας επιχείρησης ή μάρκας, οι υπεύθυνοι διαφήμισης της αντίστοιχης εταιρείας θα μπορούν να μάθουν σε ποιες άλλες σελίδες έχετε κάνει «like», ασχέτως με το αν αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία τους.
Αυτό γίνεται για καθαρά διαφημιστικούς σκοπούς εξηγεί το AdWeek. Γνωρίζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών τους σε άλλους τομείς, οι εταιρείες θα μπορούν να προγραμματίσουν ή να διαμορφώσουν τις διαφημιστικές τους εκστρατείες ανάλογα με αυτές.
Αν για παράδειγμα γνωρίζουν, μέσω αυτών των στατιστικών, πως η πλειοψηφία των καταναλωτών τους ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν στα τηλεοπτικά τους σποτ.
Αν η πλειοψηφία των μελών της σελίδας τους είναι ταυτόχρονα μέλη στη σελίδα κάποιας τηλεοπτικής σειράς, θα μπορούσαν να προβάλλουν περισσότερες διαφημίσεις κατά την διάρκεια της σειράς αυτής.
Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις εταιρείες και τα brands που χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για την προώθηση.
Η πηγή του AdWeek δεν αναφέρει αν οι διαφημιστές θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα, όπως τα ονόματα των χρηστών ή την τοποθεσία τους ή αν θα «βλέπουν» μόνο τις σελίδες που κάνουν «like».
Εντούτοις, εάν το Facebook επιτρέψει κάτι τέτοιο, η αντίδραση των χρηστών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


Πηγή:  techit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)