to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 12.07.2012

left.gr

Πολιτισμός

Τα SOS του πολιτισμού: πολιτιστική εβδομάδα 12 –18 Ιουλίου 2012

Η ανάσα πολιτιστικής δροσιάς σε μια βδομάδα καύσωνα!


► ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έως 15/7, Πεμ. & Κυρ. 10:00 - 18:00, Παρ. & Σαβ. 10:00 - 22:00,    
SEAN SCULLY. ΔΩΡΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ (Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138)
Τελειώνει την Κυριακή η πρώτη ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης Ιρλανδοαμερικανού καλλιτέχνη στην Ελλάδα. Δύο φορές υποψήφιος για το βραβείο Turner, ο Sean Scully θεωρείται από τους διασημότερους εν ζωή εκπροσώπους της αφηρημένης ζωγραφικής και παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη πλήθος έργων από την τριαντάχρονη πορεία του στη ζωγραφική και την χαρακτική με επίκεντρο τους έξι μνημειώδεις «δωρικούς» πίνακες τους οποίους ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε από το 2009. Έχετε και δύο τελευταίες ευκαιρίες να ξεναγηθείτε από την επιμελήτρια της έκθεσης το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 19.30 και την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 12.30!


► ΘΕΑΤΡΟ

12-13/7, 21:00 & 14/7, 23:00   ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΒΟΥΤΣΕΚ σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου (Πειραιώς 260, κτίριο Ε)
Μια ελληνογερμανική παράσταση-κατασκευή που πειραματίζεται πάνω στον «θεατρικό» Βόυτσεκ του Georg Büchner και την οπερατική εκδοχή της ιστορίας του Βόυτσεκ από τον Alban Berg φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Αθηνών. Με μεταμοντέρνα σαρκαστική διάθεση το «Σύγχρονο Κουαρτέτο Ενωμένης Ευρώπης» και η Έλλη Παπακωνσταντίνου εμπνέονται από την αινιγματική φυσιογνωμία του φτωχού στρατιώτη για να ασκήσουν κριτική στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ένα έργο με σαφείς κοινωνικές προεκτάσεις σε μια ακόμη εντονότερα πολιτική ανάγνωση! 


► ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


14/7, 21:00   Η ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΙΔΑ στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12)
Το Athens Open-Air Festival γιορτάζει την εθνική επέτειο της Γαλλίας με την προβολή της «Μασσαλιώτιδας» του Jean Renoir στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού  Μουσείου. Ο Renoir καταγράφει με το αριστοτεχνικό αφηγηματικό ύφος του και μετρημένους δραματικούς τόνους τα ιστορικά πρόσωπα, τα συναισθήματα και τις επιλογές που καθόρισαν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ευρωπαϊκής επαναστατικής ιστορίας. Αυτό το Σάββατο ο παλμός της Βαστίλης θα χτυπήσει μέσα στην καρδιά της Αθήνας!

 

► ΜΟΥΣΙΚΗ


16-20/7, 20:30   1ο ATHENS WORLD MUSIC FESTIVAL (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100)
Βαλκανικοί ήχοι, ταραντέλες, fados, flamenco, gypsy swing, Cuban salsa, tango και άλλες μουσικές του κόσμου για πέντε ημέρες στο Γκάζι αλλά και στον άξονα της οδού Ερμού από το Σύνταγμα έως την Τεχνόπολη και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους. Και επιπλέον πολιτιστικά δρώμενα από το πρωί, με τόπο εκκίνησης τον σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», στην Πλατεία, την οδό Ερμού, το Μοναστηράκι και το Θησείο. Μια ξέφρενη καλοκαιρινή γιορτή με σημείο αναφοράς τη Μεσόγειο και την Νότια Ευρώπη που θα ανεβάσει λιγάκι τη διάθεση των εναπομεινάντων στο κλεινόν άστυ!

 
► ΧΟΡΟΣ

12-19/7   18ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (Αμφιθέατρο Κάστρου & ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας)
Το εγχείρημα-σταθμός για τα πολιτιστικά πράγματα της Ελλάδας και ειδικά της ελληνικής επαρχίας, γιορτάζει τα 18α γενέθλιά του φιλοξενώντας έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ελλήνων και ξένων δημιουργών. Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τη νέα παράσταση του Philippe Decouflé «Panorama» ενώ στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και εργαστήρια. Αναμφισβήτητα το ετήσιο ραντεβού για τους απανταχού θαυμαστές του χορού!

~Γ.Κ.~

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)