to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα σκέρτσα του Σκέρτσου

Αυτόν τον αντιδημοκρατικό και βαθύτατα προκλητικό πολιτικό λόγο των Σκέρτσων, άραγε μέχρι πότε η κοινωνική δημοκρατική πλειοψηφία θα τον ανέχεται;


Αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ανειλικρινή τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο. Ως άριστος κι αυτός του επιτελικού Μητσοτακικού κράτους, δεν άντεξε τα μισόλογα και τα φτηνά επιχειρήματα των υπόλοιπων συναδέλφων του στην προσπάθεια να ξεφύγουν από την κριτική και την κοινωνική κατακραυγή για την ηθελημένα και κεντρικά σχεδιασμένη τρομοκρατική δράση της αστυνομίας και είπε σήμερα την μεγάλη αλήθεια  «Μόνο η αστυνομία έχει την δυνατότητα να επιβάλλει την κοινωνική ειρήνη».


Κι όλοι οι άλλοι που είχαμε την ψευδαίσθηση  και την αφέλεια να πιστεύουμε ότι η εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης έχει να κάνει με τον σοβαρό και ανεπιτήδευτο πολιτικό διάλογο, την τεκμηρίωση και στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων, και προπάντων με τις ασκούμενες πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων. Με τις πολιτικές και την συμπεριφορά μιας κυβέρνησης, που εδραιώνει στη συνείδηση του κόσμου το αίσθημα δικαίου και ισονομίας.


Μα τι λέτε τώρα ρε παιδιά, απαντούν οι νεοφιλελεύθεροι Σκέρτσοι και οι ομοϊδεάτες τους στην κυβέρνηση. Τι παρωχημένα τσιτάτα και ιδεολογήματα περασμένων δεκαετιών είναι αυτά. Αυτά λέτε και διατυμπανίζετε εσείς οι αριστεροί και οι λογής μπαχαλάκηδες παίρνουν σβάρνα στενά, ρούγες και πλατείες, αναστατώνοντας το ραχάτι, την βολή μας, αναστατώνοντας την κοινωνία, την ακροδεξιά καθημερινότητα μας. Το πάν, σου λένε, είναι να ακούς και περισσότερο να πειθαρχείς στα κυβερνητικά κελεύσματα. Γιατί αυτή ειδικά η κυβέρνηση για το μόνο που πασχίζει και αγωνιά, είναι για το συμφέρον αυτού του τόπου, για το καθημερινό μεροκάματο, την εξασφάλιση και φροντίδα της δημόσιας και ατομικής υγείας, για τις σπουδές και το μέλλον της νεολαίας μας. Δυστυχώς κάποιοι, και δεν είναι λίγοι αυτοί, επιμένουν να κωφεύουν στις μειλίχιες νουθεσίες, συμβουλές, και στα…ακαταμάχητα κυβερνητικά επιχειρήματα και ασχημονούν διαδηλώνοντας, βρίζοντας, δέρνοντας ακόμα και τα όργανα της τάξης, που ακούραστα πασχίζουν για την εμπέδωση κατά τον Σκέρτσο, της κοινωνικής γαλήνης.


Πέρα από την πλάκα, ο Σκέρτσος ήταν πέρα για πέρα ειλικρινής με την παραπάνω δήλωση του. Κι αυτό γιατί η αστυνομία, το μακρύ κατασταλτικό χέρι του κράτους σήμερα, διαθέτει αυτό που θα πείσει τελικά και τους πιο απείθαρχους, κι αυτούς που έχουν παρεξηγήσει τις αγαθές κυβερνητικές προθέσεις και ανταποδίδουν με αχαριστία τις στοργικές πατρικές φροντίδες του Κυριάκου. Ιδιαίτερα αυτή η ατίθαση, κρυφοαναρχική και κακομαθημένη νεολαία, που τις τελευταίες μέρες πάει γυρεύοντας κι όλο και ξύνεται στη γκλίτσα του τσομπάνη. Εε…άνθρωπος είναι κι αυτός και η υπομονή έχει τα όρια της. Μόνο που αυτοί οι τσομπάνηδες δεν κρατούνε γκλίτσες, αλλά ρόπαλα και κρότου- λάμψης και δίκυκλες – ακόμη προς το παρόν δεν εμφανίστηκαν οι  αλήστου μνήμης τρίκυκλες – μηχανές εφορμώντας κατά δικαίων κα αδίκων.  Εξάλλου η βία, ο αυταρχισμός, η χειρωνακτική πειθώ, ήταν διαχρονικά τα βασικά εργαλεία της δεξιάς. Μ ε αυτά γαλούχησε , προσπάθησε να πείσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, τους << μη συμμορφούμενους προς τας υποδείξεις αναρχοκομμουνιστάς >> ουκ ολίγες φορές. Στις παρακαταθήκες των πολιτικών του προγόνων, στην πείρα και τις διδαχές εκείνων, αναφέρθηκε ο κ.Σκέρτσος, θέλοντας να τονίσει όσο πιο ευγενικά  και δίχως σκέρτσα  ότι δεξιά και βία, δεξιά και αυταρχισμός πάνε χέρι- χέρι.


Αυτόν τον αντιδημοκρατικό και βαθύτατα προκλητικό πολιτικό λόγο των Σκέρτσων, άραγε μέχρι πότε η κοινωνική δημοκρατική πλειοψηφία  θα τον ανέχεται;
ΥΓ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για θέσπιση επιδόματος χειρωνακτικής εργασίας στους αστυνομικούς, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ξυλοδαρμού Ατίθασων Πολιτών. Αυτό μένει να επαληθευτεί εντός των ημερών.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)