to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:25 | 24.04.2018

Αθλητισμός

Τα σχέδια της FIFA για το Μουντιάλ 24 συλλόγων και το νέο παγκόσμιο τουρνουά εθνικών ομάδων

Η FIFA πρόκειται να πραγματοποιήσει μία ειδική συνάντηση, προκειμένου να συζητήσει φιλόδοξα σχέδια για μια ανανεωμένη διοργάνωση του Μουντιάλ συλλόγων και ένα νέο παγκόσμιο τουρνουά εθνικών ομάδων


Η FIFA πρόκειται να πραγματοποιήσει μία ειδική συνάντηση, προκειμένου να συζητήσει φιλόδοξα σχέδια για μια ανανεωμένη  διοργάνωση του Μουντιάλ συλλόγων και ένα νέο παγκόσμιο τουρνουά εθνικών ομάδων, όπως έκανε χθες αργά το βράδυ γνωστό η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
 Η FIFA, ωστόσο, δεν σχολίασε την αναφορά του BBC ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και πως οι δύο διαγωνισμοί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2021 και 2033.
 Τα νέα σχέδια, όπως είναι ήδη γνωστό,  συζητήθηκαν αρχικά κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIFA στη Μπογκοτά το Μάρτιο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επιβεβαίωσε ότι επενδυτές είχαν δείξει ενδιαφέρον για την υποστήριξη ενός διευρυμένου Μουντιάλ συλλόγων.
 Όπως μάλιστα έχουν αποκαλύψει η εφημερίδα New York Times, είναι 25 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ, η πρόταση των επενδυτών για την αγορά των δικαιωμάτων και της εμπορικής εκμετάλλευσης των τριών πρώτων διοργανώσεων του νέου Μουντιάλ συλλόγων, διοργάνωση που ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, θέλει να εισαγάγει προκειμένου να αντικατασταθούν το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. 
 Η FIFA δήλωσε χθες ότι οι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες θα προσκληθούν στην ειδική συνάντηση.«Όπως συμφωνήθηκε στη Μπογκοτά κατά την τελευταία σύνοδο του Συμβουλίου, τα μέλη του Συμβουλίου έλαβαν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη συζήτηση με πιθανούς εταίρους», ανέφερε η FIFA. «Μια συνάντηση με τις συνομοσπονδίες θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αλλά δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία. Επιπλέον, διεξάγονται περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους διάφορους ενδιαφερόμενους σχετικά με πιθανές αλλαγές στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της FIFA».
 Η επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου της FIFA πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Μόσχα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τα σχέδια της FIFA για το Μουντιάλ συλλόγων, όπου τώρα 7 σύλλογοι, συνήθως πρωταθλητές της ηπείρου τους, ανταγωνίζονται σε μορφή νοκ-άουτ, αφορούν την επέκτασή τους σε 24 ομάδες και την διοργάνωση κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ από τη νέα μορφή του Μουντιάλ συλλόγων, η  FIFA σκοπεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες.
Στο σχέδιο για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων  οι 24 ομάδες από τις πέντε ηπείρους θα είναι:
12 Ευρωπαϊκές ομάδες: οι τέσσερις τελευταίοι νικητές του Champions League, οι τελευταίοι τέσσερις φιναλίστ και οι τέσσερις ομάδες με την καλύτερη κατάταξη UEFA.
5 ομάδες της Νότιας Αμερικής: οι τέσσερις τελευταίες νικητές του Copa Libertadores και η καλύτερη ομάδα στην κατάταξη Conmebol
2 ομάδες από την Ασία
2 ομάδες από τη Βόρεια Αμερική
2 ομάδες από την Αφρική
1 ομάδα από την Ωκεανία ή μια ομάδα σε ένα play-off μεταξύ μιας ομάδας από την Ωκεανία και μίας άλλης ηπείρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: FIFA

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)