to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα σάπια κρέατα της εξουσίας

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε ότι συνάντησε την δεξιά κουλτούρα και ο Δ. Λιγνάδης την επισφράγιση της ατιμωρησίας. Κανείς δεν εξαπάτησε κανέναν. Απλώς ανατράπηκαν οι ισορροπίες.


►Ο κ. Λιγνάδης αποφάνθηκε ότι, το αν είναι επικίνδυνος, θα το κρίνει η ιστορία. Του Μεταξουργείου ή της Ελλάδας γενικότερα;

►Τον διόρισαν εκτός διαδικασίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο ότι ήταν ΕΝΑΝΤΙΟΝ του δημοσίου συμφέροντος. Τί δεν καταλαβαίνει ο Κ. Μητσοτάκης; Καλά, η Λ. Μενδώνη δεν καταλαβαίνει Χριστό.

►Καλή υπουργό θεωρεί ο πρωθυπουργός την Λ. Μενδώνη. Σκέψου πού έχει φθάσει η (υπο)στάθμη της αριστείας….

►Από πού κρατάει η Λ. Μενδώνη τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Πάντως όχι μόνον απ’ το μανίκι.

►Αλλά όταν ένας άνθρωπος τρέχει [οικειοθελώς] προς την καταστροφή του, ο θεός τον βοηθάει [να καταστραφεί πιο γρήγορα]».
Αισχύλος: «Πέρσαι»

►Ο Μαλρώ έλεγε ότι ο πολιτισμός δεν κληρονομείται. κατακτάται. Τότε είναι που πέσαμε πάνω στην Λίνα Μενδώνη.

►Ο Αλέξης Κούγιας είδε έναν συγκλονισμένο Δημήτρη Λιγνάδη. Τώρα είναι που αρχίζει η συγκλονιστική παράσταση. Αν μιλάμε για θέατρο.

►Η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι η υπόθεση Λιγνάδη στήθηκε για να πληγεί η κυβέρνηση και η Λ. Μενδώνη. Ο πολιτισμός, δηλαδή, αυτοπροσώπως.

►Μέχρι και την Βουλή, την δημοκρατία και την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου θυμήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης! Οι επικοινωνιολόγοι σε μονόλογο του Ιονέσκο.

►Σάπια κρέατα μοίραζε στους απόρους η Περιφέρεια του κ. Πατούλη. Ούτε τα σκυλιά δεν τα άγγιζαν. Ήθελαν από pet shop, έστω και με click away.

►Αυτό που πάθαμε στον Παναιτωλικό δεν το χωράει ούτε το βιβλίο Γκίνες. Ο τερματοφύλακας Κνετ τραυματίσθηκε (έκαψε το χέρι) ψήνοντας μία μπριζόλα. Μακρυά από τα παïδάκια, γιατί κινδυνεύει να καταλήξει πολυτραυματίας.

►Ο Μελισσάς που τον διαδέχθηκε, έχασε στον αγώνα το δόντι του. Άντε να πλησιάσει σε μπριζόλα και αυτός….

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)