to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 06.10.2022

Πολιτική

«Τα ρεπορτάζ της "Καθημερινής" δεν αγαπήθηκαν στο Μαξίμου»

«Αργήσαμε να μπούμε στην ιστορία των υποκλοπών» δήλωσε ο Αλέξης Παπαχελάς σε εκδήλωση της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας, για να προσθέσει ότι στη συνέχεια «τα άρθρα του Γιάννη Σουλιώτη έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχυ και μπορώ να σας πω ότι δεν αγαπήθηκαν στο Μαξίμου»


Σε εκδήλωση της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος των ReportersUnited απηύθυνε στον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά την ερώτηση αν το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε την κάλυψη που του άξιζε στα ελληνικά μήντια. «Αργήσαμε να μπούμε σ' αυτή την ιστορία» απάντησε ο Αλέξης Παπαχελάς για να προσθέσει ότι αρχικά η "Καθημερινή" δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του ζητήματος και στη συνέχεια είπε πως από τη στιγμή που ασχολήθηκε η εφημερίδα, «η κάλυψη δεν είναι ελλιπής» και τα ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη «έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά και, μπορώ να σας το πω αυτό, δεν αγαπήθηκαν στο Μαξίμου».

Το ενσταντανέ πόσταρε στα κοινωνικά δίκτυα ένας άλλος από τους ενδιαφερόμενους για την υπόθεση των υποκλοπών, ο παρακολουθούμενος Θανάσης Κουκάκης.

Ο Αλέξης Παπαχελάς ωστόσο, πέραν από τις αρέσκειες και τις απαρέσκειες του Μαξίμου σχετικά με διάφορα ρεπορτάζ, ομολόγησε και κάτι ακόμη στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας. Με τη φράση «Δεν καταλάβαμε την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας», αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία, ανέλαβε την ευθύνη από την πλευρά των συστημικών μέσων ενημέρωσης για την απώλεια της εμπιστοσύνης της κοινωνίας. Κι αυτό, μετά την παρουσίαση της έρευνας της iMedD για τα ΜΜΕ, η οποία διενεργήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του ΠΑΜΑΚ, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας και κατέδειξε το τεράστιο έλλειμα εμπιστοσύνης των πολιτών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)